avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescrierea datoriilor
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescrierea datoriilor




Am si eu o intrebare la care va multumesc din suflet daca binevoiti sa imi raspundeti. Pe la sfarsitul anului 2001 am facut un abonament la Connex, pe care l-am intrerupt inainte de termenul de 2 ani,fara sa le platesc taxa de reziliere.
Firma KSI Kasolvenzia a preluat debitul.
Dupa ce 5 ani nu au intreprins nici o actiune judecatoreacsa,pentru recuperarea debitului,datoria nu se prescrie?
Cel mai recent răspuns: edy.morosanu , utilizator 06:02, 15 Ianuarie 2010
Se prescrie in 3 ani de la data scadenta, cu conditia sa nu se fi intreprins nicio masura de natura sa intrerupa cursul prescriptiei.
Adica daca ei trimit somatie sau notificare de plata inseamna ca se intrerupe prescriptia sau doar in cazul in care platesti o suma din datorie?
multumesc!
se poate sa va trimita o notificare de plata care sa intrerupa termenul de prescriptie cu conditia ca dvs sa semnati de primire sau notificarea prin executor judecatoresc care va fi doar afisata si procedura este legal indeplinita;)
prescriptia nu se intrerupe printr-o notificare, fie ea trimisa si prin executor;
daca nu a fost sesizata instanta de judecata in 3 ani de la data scadentei datoriei, intervine prescriptia
am si eu o problema asemanatoare... numai ca cei de la KSI au incetat sa-mi mai trimita plicuri... in schimb am primit un plic de la o avocata din Bucuresti, spunand ca daca nu platesc in 5 zile lucratoare incep demersurile de judecata... mai pot sa ma dea in judecata dupa 5 ani si ceva? banuiesc ca datoria e prescrisa de mult... dar cum pot sa verific mai exact?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In legatura cu facturile connex va rog nu ma ocoliti. jokeru4you jokeru4you Buna ziua ....am aceias problema cu neplata facturii connex la fel ca multi altii .....Eu de cativa am renuntat la abonamentul connex pe baza neplatei acesteia ... (vezi toată discuția)
Datorie furnizor telefonie best4ady best4ady Am avut un abonament la Orange semnat in 2006 iar prin 2007 sau 2008 am ramas in urma cu plata si nu am mai platit suma de 150 ron. In acesti ani tot am primit ... (vezi toată discuția)
Insistente de plata din partea unei firme de recuperari creante turgon turgon Buna ziua tuturor! Ca si altii, am facut o greseala tinereasca si nu mi-am platit o factura Connex. Asta se intampla acum 5 ani, cand nu aveam proprietati. ... (vezi toată discuția)