avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Calitatea de reprezentant fiscal vs împuternicit ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Calitatea de reprezentant fiscal vs împuternicit (Formular ANAF 097)

Bună ziua,
Pentru formularul 097 (PRIVIND APLICAREA/ÎNCETAREA APLICĂRII SISTEMULUI TVA LA ÎNCASARE) la pct. III, Reprezentare prin împuternicit/reprezentant fiscal se cere:
Nr. act împuternicire / Data.

Eu în calitatea de Administrator sunt reprezentantul fiscal? Eu nu m-am împuternicit niciodată referitor la ANAF. Trebuie să completez această rubrică? De ex., Certificatul Constatator emis de ONRC redă calitatea mea de Reprezentant Fiscal?

Sau se omite partea această pentru Administratori și este doar folosită de împuterniciți?

Multumesc aniticipat,
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:33, 12 Decembrie 2021
Administratorul nu este reprezentant fiscal pentru firma. Adminul este admin, iar reprezentantul fiscal este altceva.
Nu trebuie sa completați acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie 097 Ileana567 Ileana567 Unde gasesc formularul 097 actualizat, pentru a putea scapa de \\"TVA la incasare\\"? (vezi toată discuția)
Declaratia 097 consela consela Buna ziua, O societate a depus declaratia 097 la data de 25.10.2012 pentru aplicarea tva la incasare cu 01.01.2013 avand cifra de faceri in perioada ... (vezi toată discuția)
Tva la incasare cristinabojescul cristinabojescul Buna ziua. Pe saitul anaf la \\"Calendar obligatii fiscale pe anul 2013\\"pe langa decl.094 si 097 trebuie sa depunem pana pe 25.01.2013 citez: \\"Depunerea ... (vezi toată discuția)