avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Buna. Îmi puteți spune dacă un salon de ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Buna. Îmi puteți spune dacă un salon de înfrumusețare are ...

Buna. Îmi puteți spune dacă un salon de înfrumusețare are dreptul să filmeze un client și să pună filmarea pe pagina de faceboo? (fără un acord scris în prealabil? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 18:22, 15 Decembrie 2021
Doar cu acceptul persoanei filmate cu exceptia cazului cand inregistrarea surprinde o fapta penala iar postarea se realizeaza pentru identificarea faptasului. Inregistrarea video este legitima daca se realizeaza in scop de supraveghere /protectie si securitate (dar nu poate fi facuta publica decat cu acordul persoanei surprinse in imagini cu exceptia cazului mai sus amintit).
Ultima modificare: Luni, 13 Decembrie 2021
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business
Buna seara,

Societatea putea posta fotografii/ filmari, in reteaua de socializare "FACEBOOK" ,numai daca detinea acordul prealabil, in scris, al persoanei vizate.

Reteaua de socializare www.facebook.com a fost definita ca fiind spatiu public, conform deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Probabil ca respectiva filmare a fost efectuata in scop publicitar.

Daca doriti indepartarea postarii, adresati-va , initial , societatii la care ati apelat, ca si client.

Ulterior, avand in vedere incalcarea normelor GDPR, va puteti adresa ANSPDCP , daca raspunsul lor nu va este favorabil, si apreciati oportuna o astfel de petitie, amenzile ce pot fi aplicate fiind ridicate.

Ultima modificare: Miercuri, 15 Decembrie 2021
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa montez camere video la balconul unui apartament care sa ... Simona radu Simona radu Pot sa montez camere video la balconul unui apartament care sa monitorizeze mașină proprie sau trebuie autorizație și acordul cuiva? (vezi toată discuția)
Video rusinos al unei minore postat pe facebook fara acordul ei! Iulianvdv Iulianvdv Salutari cu respect tuturor , Problema este in felul urmator , o buna prietena de a mea a patit un lucru foarte grav si rusinos zic eu , si cred ca se ... (vezi toată discuția)
Gdpr Ofiintacurioasa Ofiintacurioasa Salutare! Soția mea predă cursuri pentru copii, online, în cadrul unui centru; deci este angajată, având contract de muncă. Ieri a aflat că unul ... (vezi toată discuția)