avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Am o problema cu angajatorul in ceea ce ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Am o problema cu angajatorul in ceea ce priveste salariul. ...

Buna ziua,

Am o problema cu angajatorul in ceea ce priveste salariul. Sunt medic rezident angajata la un spital de stat si lucrez cu pacienti covid. Lucrurile stau in felul urmator:

- Pe perioada rezidentiatului lucrez la un spital unde mi-au trecut pe pontaj spor 85% pentru conditii deosebit de periculoase conform HG 153/2018, anexa 2, litera A, punctul 9. In acest caz, spitalul angajator mi-a acordat sporul de 85% din salariul pe care l-am avut la inceputul contractului din 2018 (mult mai mic decat cel actual). Dupa o conversatie destul de lunga cu cei de la runos, au ajuns la concluzia ca trebuia sa imi acorde sporul de 85% din salariul de incadrare actual. Mi-am primit diferenta la urmatorul salariu si s-a rezolvat.

Bun, trec 2 luni. Prin ordinul sefului DSU privind detasarea personalului medical specializat din sistemul public pe perioada starii de alerta la nivel national, in contextul pandemiei, ma detasez la alt spital, unde lucrez tot cu pacienti covid.

La acest spital:
- beneficiez de 50% spor de detasare din salariul de baza conform art. 19 din legea 136/2020. (fiind in acelasi oras, nu ma intereseaza cheltuielile de cazare sau transport).

- pe pontajul de aici scrie ca beneficiez de spor pentru conditii de munca conform prevederilor HG 1035/2020 si OUG 209/2020 in cuantum de 75% din salariul de baza. DAR primesc salariul mult mai mic decat colegii mei si am sunat din nou la runos.

Cei de la runos imi spun ca mi-au dat 50% sporul de detasare, dar sporul de 75% l-au calculat tot dupa salariul meu din anul 2018, si nu din acest an (aceeasi problema pe care o rezolvasem la primul pontaj inainte sa fiu detasata) pentru ca sporurile sunt diferite si din calculator asa le da sistemul. Au invocat mai multe scuze pentru salariul meu mai mic fata de cel al colegilor mei.
Nu sunt deloc receptivi la a-mi acorda 75% spor din salariul actual pentru activitatea prestata la covid.

Cum as putea proceda? ce legi as putea invoca pentru a-i putea face sa imi ofere banii cuveniti in baza sporului trecut pe pontaj?
Sau poate gresesc eu si s-a gresit la toti colegii mei calculul salariului in favoarea lor (ei sunt angajati la alt spital fata de mine).
Este vreo diferenta intre salariul de incadrare si salariul de baza?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:20, 21 Decembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Salariul de incadrare = salariul de baza

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul imi refuza sporul de covid si/sau sporul de detasare ... adi.h adi.h Angajatorul imi refuza sporul de covid si/sau sporul de detasare Sunt medic rezident, Lucrez cu pacienti covid si am pontajul de la spitalul unde m-am ... (vezi toată discuția)
Buna seara! sut medic rezident an 1 gradatie 1 (detasat la un ... STELUTA ZAMFIR STELUTA ZAMFIR Buna seara! Sut medic rezident an 1 gradatie 1 (detasat la un alt spital suport covid- 11 zile in octombrie si toata luna noiembrie). Am remarcat pe fluturas ... (vezi toată discuția)
Spor spital covid Majin Majin Buna ziua! Lucrez ca si medic chirurg intr-un spital suport covid. Conform legislatiei 153/2018 au fost acordate sporurile pentru conditii periculoase. ... (vezi toată discuția)