avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit cladire cu destinatie Pensiune Turistica fara ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit cladire cu destinatie Pensiune Turistica fara activitate

Buna ziua ,
Am o intrebare legata de impozitarea cladirilor . Detin o cladire care are destinatia de Pensiune Turistica cu 8 camere si restaurant . Activitatea acestei pensiuni s-a oprit in 16 Martzie 2020 cand Guvernul ne-a inchis pe toti cei care activam in domeniu . Avand in vedere Pandemia , eu am decis sa nu deschid decat atunci cand situatia pandemica se va fi stabilizat. Asadar, pana acum nu am deschis inca . Cu toate acestea Primaria mi-a solicitat si am achitat pana acum impozit pe cladire ca si cum as avea activitate ( 8500 Lei) desi eu nu am mai incasat niciun ban de 1,5 ani . Este normal sa platesc acest impozit ? Primaria spune ca trebuie sa schimb destinatia ca sa platesc impozitul pe persoana fizica ( 1200 Lei) . Dar ... daca Pandemia se opreste si va trebui sa redeschid ? Schimbarea destinatiei si intr-un sens si in celalalt implica multa munca si umblatura . Oare nu exista o prevedere care sa diminueze impozitarea cladirii in lipsa activitatii ? Va multumesc mult pentru un raspuns , oricare ar fi el . Cu consideratie , L . Glaser
Cel mai recent răspuns: Lucy Glaser , utilizator 14:00, 27 Decembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, este o situtatie foarte neplacuta, nu stiu sa existe vreo derogare de la plata impozitului datorat catre administratia publica locala. S-ar putea face ceva prin hotarari de consiliu local, insa cum astia lucreaza doar in slujba cetatenilor, va este clar ca sigur o sa faca ceva. Plus ca, lucru stiut, nu ii pasa nimanui ca unu, doi sau o mie se duc in cap, falimenteaza sau alte asemenea.
Multumesc foarte mult Domnule moderator , Mesajul dumneavoastra confirma ceea ce banuiam si ceea ce traim in Romania , gatuirea pana la asfixiere a celor care fac ceva , pentru a sustine o hoarda care nu face nimic !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit cladire cf. noului proiect de cod fiscal 2016 cristi_2015 cristi_2015 Detin,ca persoana fizica, o cladire cu destinatie pensiune,dar nu am desfasurat activitate economica in acest sens si nu intrevad nici in viitor. Cf. noului ... (vezi toată discuția)
Impozitare cladire mixta medarozenbaum medarozenbaum Va rog sa ma ajutati in rezolvarea urmatoarei probleme: Un proprietar are o intreprindere individuala cu obiect de activitate ”servicii turistice”.Isi ... (vezi toată discuția)
Evaluare imobil pentru stabilire impozit local! hanganuy hanganuy Va salut, Suntem 2 asociati intr-un SRL care are in proprietate un imobil cu destinatie comerciala (prestari servicii sportive). Am dori sa-i schimbam ... (vezi toată discuția)