avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Protejare drepturi autor site
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Protejare drepturi autor site

Buna ziua,
Am creat un site pe o idee proprie si inainte de a-l lansa, va rog sa ma ajutati cu un sfat legat de protejarea acestuia ca nume si continut.
Cum imi pot inregistra marca si proteja drepturile de autor?
Mentionez ca nu intentionez sa vand produse, dar este posibil sa se obtina venituri din alte surse (trafic, publicitate, etc).
De asemenea, este de preferat lansarea ca PF, sau trebuie sa ma inregistrez ca PFA/SRL?
Scuze pentru nestiinta, sunt la inceput.

Va multumesc anticipat pentru timp si bunavointa.
Ultima modificare: Marți, 28 Decembrie 2021
Yazzz557, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 20:27, 28 Decembrie 2021
Buna seara,

Un avocat va poate ajuta la conceperea termenilor si conditiilor ce vor fi postate pe site/platforma, care reprezinta, in esenta, contractul perfectat la distanta, fara prezenta simultana a partilor.

In acest document inserat pe site / platforma, veti reglementa drepturile de autor.

Forma de exercitare a activitatii comerciale este aleasa in functie de numeroase criterii, asadar, trebuie sa detaliati activitatea prestata.

Trebuie sa respectati normele GDPR.

Asadar, trebuie sa afisati pe site politica de confidentialitate, in care mentionati cum prelucrati datele personale, precum si politica privind fisierele tip COOKIE.(in cazul nerespectarii acestor dispozitii, amenzile sunt ridicate, pot atinge 4 % din cifra de afaceri).





~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatiile legale site anunturi V.lica V.lica Buna ziua, as vrea sa intreb care sunt obligatiile legale pe care trebuie sa le aiba un site de anunturi. Am gasit raspunsuri pe internet dar mai mult despre ... (vezi toată discuția)
Conform legislatiei in vigoare un site de servicii (de curierat, ... Donato Donato Conform legislatiei in vigoare un site de servicii (de curierat, de exemplu) poate sa nu afiseze niciun numar de telefon de contact (in afara de formular de ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare drepturi autor nft vladmuresan vladmuresan Salut! Context: doresc să fac un contract de colaborare, pe baza căruia ar fi următoarele: COLABORATORUL (eu) se angajează să facă o serie lucrări ... (vezi toată discuția)