avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj tehnic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj tehnic

In luna noiembrie 2009 am depus o adresa la ITM prin care anuntam somaj tehnic pentru salariatt firmei in perioada 16.11.2009- 16.02.2010. Atunci, cei de la ITM mi-au primit adresa spunand ca e OK . Acum spun ca somajul tehnic nu mai e valabil in 2010, pentru ca OG./2009 se refera strict la anul 2009. Este adevarat ? Ce trebuie sa fac ?
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 16:14, 12 Ianuarie 2010
De prevederile/avantajele OG 28/2009 beneficiati numai pana la 31.12.2009.
In anul 2010 puteti acorda somaj tehnic in conditiile codului muncii:
Art.52 alin1 d) în cazul întreruperii temporare a activităţii, fără încetarea raportului de muncă, în special pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare;
Art. 53. - (1) Pe durata întreruperii temporare a activităţii angajatorului salariaţii beneficiază de o indemnizaţie, plătită din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mică de 75 % din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat.
(2) Pe durata întreruperii temporare prevăzute la alin. (1) salariaţii se vor afla la dispoziţia angajatorului, acesta având oricând posibilitatea s ă dispună reînceperea activităţii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic corina.trandafir corina.trandafir Buna ziua!Am 5 salariati.As vrea sa bag insa doar 4 angajati in somaj tehnic ptr 3 luni .Se poate? Sau trebuie sa-i bag pe toti?Ms (vezi toată discuția)
Somaj tehnic la intoarcerea din cic. este posibil? maader maader Buna ziua, pe data de 10.06 ma intorc la munca dupa doi ani de concediu de crestere copil. Firma ma ameninta ca daca nu accept sa plec ma baga in somaj tehnic ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic padicam padicam Buna ziua, Ma poate informa cineva cum e cu somajul tehnic? Putem da in somaj tehnic parte din angajatii firmei? Angajatul trebuie sa aiba o anumita vechime ... (vezi toată discuția)