avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj tehnic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj tehnic

Buna ziua!Am 5 salariati.As vrea sa bag insa doar 4 angajati in somaj tehnic ptr 3 luni .Se poate? Sau trebuie sa-i bag pe toti?Ms
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:44, 19 Ianuarie 2010
da! cu salarizare minim 75%
Buna Ziua . Sunt si eu administratorul unei societati comerciale . Din cate stiu eu , de la un consultant juridic , se pot tine in timpul unui somaj tehnic "angajatii valorosi" . Deci in cazul dumneavoastra , se pot trimite doar 4 in somaj tehnic .
Mentionez ca nu sunt in domeniu , doar ce m-am interesat si eu de acest lucru .

Toate cele bune ,
cu stima Andrei Ristea .
Intrarea in somaj tehnica s epoate face pentru toti salariatii sau numai pentru o parte din ei.
Nu aveti obligatia sa "inchideti" cu totul.
Deci, puteti sa trimiteti in somaj tehnic numai 4 salariati.
Codul Muncii nu are o conditionare a numarului de salariati carora li se suspenda CIM urmare a intreruperii temporare a activitatii.

Art. 52. - (1) Contractul individual de muncă poate fi suspendat din iniţiativa angajatorului în următoarele situaţii:
d) în cazul întreruperii temporare a activităţii, fără încetarea raportului de muncă, în special pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare;
Art. 53. - (1) Pe durata întreruperii temporare a activităţii angajatorului salariaţii beneficiază de o indemnizaţie, plătită din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mică de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat.
(2) Pe durata întreruperii temporare prevăzute la alin. (1) salariaţii se vor afla la dispoziţia angajatorului, acesta având oricând posibilitatea să dispună reînceperea activităţii.
multumesc pentru raspunsuri.
Aceasta solutie a fost data in favoarea angajatorilor pentru scutirea de contributii prin ordonanta de urgenta nr.28/2009. Mai este valabila....... s-a prelungit si ptr 2010?Este legal sa fac o decizie ptr somaj tehnic invocand aceasta ordonanta care s-a dat in 2009?
Mutumesc inca o data!

Alte discuții în legătură

Demersuri pentru somaj tehnic RAD NICOLETA RAD NICOLETA Buna ziua ! Doresc sa ma informez care sunt pasii ce trebuie urmati pentru ca un angajat sa poata fi trimis in somaj tehnic , care dintre declaratii lunare ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic ecodava consult srl ecodava consult srl In luna noiembrie 2009 am depus o adresa la ITM prin care anuntam somaj tehnic pentru salariatt firmei in perioada 16.11.2009- 16.02.2010. Atunci, cei de la ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic ContSters74221 ContSters74221 spuneti-mi va rog ce acte sunt necesare sa intocmeasaca un inspector resurse umane la trimiterea in somaj tehnic a unor angajati?cum ar trebuii intocmita ... (vezi toată discuția)