avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Modul in care se poate platii un angajat al unei ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Modul in care se poate platii un angajat al unei organizatii non profit?

Buna ziua si la multi ani !
As vrea sa ma ajutati cu o informatie privind modul in care se poate platii un angajat al unei organizatii non profit. Aceasta organizatie urmand sa vina in sprijinul persoanelor nevoiase, banii stransi de organizatie fiind exclusiv din donatii.
Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 3 Ianuarie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Corina Neglescu , utilizator 10:04, 2 Iunie 2022
Cel mai indicat ar fi sa-l angajati cu contract individual de munca dar cu norma redusa, de exemplu 2 sau 4 ore pe zi. Sa va faceti foate bine calculele daca chiar renteaza sa faceti aceasta angajare, adica daca din acele donatii puteti sa suportati acel salariu si impozitele aferente catre stat.
daca activitatea este precominant de a lua decizii, emitere sau incheiere de acte juridice, faceti contract de mandat cu titlu oneros ( adica mendatarul este platiti pentru munca lui). Daca e vorba in principal de acte materiale, puteti sa ii faceti contract individual de munca. La un ONG "urmand sa vina in sprijinul persoanelor nevoiase" nu cred ca se potrivesc alte forme de remunerare gen. contracte cesiune drepturi de autor, contracte de zilier sau ucenic etc.
Buna ziua. Un membru fondator al unui ONG (unul din cei 3 membrii), fara putere de decizie in activitatea asociatiei, poate fi angajat cu contract de munca si remunerat pentru activitatea sa? Mentionez ca activitatea lui este in principiu organizatorica: de emitere contracte, urmareste ducerea la indeplinire a acestora si ia legatura cu beneficiarii sponsiruzarilor efectuate de asociatie. Nu semneaza contractele, acestea sunt semnate de catre Presedintele Asociatiei. Multumesc mult pentru ajutor.
nu vad nici o problema in a fi angajat cu contract individual de munca....
Multumesc foarte munt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate un ong sa doneze bani? TCor TCor Buna ziua! Un ONG a primit prin donatii (daruri manuale) de la diferite persoane niste bani. Din acesti bani isi organizeaza activitatile si vrea sa dea/ ... (vezi toată discuția)
Infiintare ong opera cristivoicu cristivoicu Doresc sa infiintez o organizatie non guvernamentala, asociatie,obiectivul principal fiind Opera.Pentru a se putea infiinta acest ong este nevoie de minim 3 ... (vezi toată discuția)
Asociatie culturala non profit a_silvian a_silvian Buna ziua, Se poate angaja o persoana la o asociatie culturala non profit? Asociatia are 3 membri, si se doreste angajarea, cu salar, a unuia dintre ... (vezi toată discuția)