avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Succesiune-preluare datorii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Succesiune-preluare datorii

Buna ziua,
Parintii mei, mama si tatal vitreg au cumparat in 2007 un apartament cu 2 camere prin credit ipotecar in valoare de 32000CHF. In 2015, mama a decedat, tatal vitreg urmand sa plateasca creditul; nu a avut posibilitatea financiara si in acest moment are poprire pe salariu. Eu sunt singurul copil.
Nu am facut succesiunea deoarece notarul mi-a spus ca voi prelua si cota parte din datoria pe care o are in acest moment tatal meu in calitate de codebitor. Mama mai are niste terenuri dinainte de casatoria cu tatal vitreg. In acest moment sunt nevoita sa fac succesiunea pt ca si bunica mea din partea mamei are o stare de sanatate precara. Tatal meu vitreg vrea sa preia el toate drepturile pt acel apartament si implicit intreaga datorie. Eu sunt de acord.
Se poate face la notar succesiunea, fara ca eu sa mostenesc cota parte din datoria & dreptul pe apartamentul mamei mele, cu acordul tatalui vitreg? Mentionez ca tatal meu vitreg locuieste in acel ap.
Multumesc mult!
Ultima modificare: Luni, 3 Ianuarie 2022
TLarisa, utilizator

Alte discuții în legătură

Succesiune- preluare datorii, credit ipotecar TLarisa TLarisa Buna ziua, Parintii mei, mama si tatal vitreg au cumparat in 2007 un apartament cu 2 camere prin credit ipotecar in valoare de 32000CHF. In 2015, mama a ... (vezi toată discuția)
Executare silita nicoleta82 nicoleta82 Buna ziua. In urma cu 4 ani fratele meu a obtinut un credit ipotecar, garantand cu apartamentul sau.Mentionez ca sunt codebitor la acest credit. Apartamentul ... (vezi toată discuția)
Succesiune tata decedat promocris promocris Buna ziua .Tatal meu a murit si as vrea sa deschid succesiune dupa el. Mosteniori sunt mama mea, eu si fratele meu, plus un frate vitreg .Din cate stiu eu, ... (vezi toată discuția)