avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Bună seara... Sunt angajata din aprilie 2019 in ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Bună seara... Sunt angajata din aprilie 2019 in fabrica ford ...

Bună seara... Sunt angajata din aprilie 2019 in fabrica ford Craiova. In octombrie 2019 am suferit o intervenție chirurgicala la inima (am un electrostimulator montat).
Am revenit după operație Am făcut control medical anual și am revenit la munca... După încă un an am refăcut controlul medical (de aceasta data și la specialist cardiolog) care Mi_a și dat la mana adeverinta ca este de acord sa lucrez în ture...
Iar după ultimul control efectuat la fabrica mi sa luat dreptul de a muncii... (adică am fost scoasa de la programul de ture și sa nu conduc utilaje)pentru o perioada de 6 luni..
merg la munca în continuare numai pe tura de zi dar fără dreptul de a munci și a conduce utilaje...
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:18, 7 Ianuarie 2022
Nu stiu care este intrebarea dar daca medicul de medicina muncii a stabilit o inaptitudine temporara angajatorul este obligat sa o respecte.
Art 11 din HG 355/2007
(1) Inaptitudinea temporară în muncă, în sensul prezentei hotărâri, reprezintă incapacitatea medicală a lucrătorului de a desfăşura activitatea la locul de muncă în profesia/funcţia pentru care se solicită examenul medical privind aptitudinea în muncă, până la reevaluarea sănătăţii de către medicul de medicina muncii.
(2) În situaţia în care lucrătorul se află temporar, din cauza unei boli, în situaţia de incapacitate medicală privind desfăşurarea activităţii la locul de muncă în profesia/funcţia pentru care se solicită examenul medical de medicina muncii, medicul de medicina muncii stabileşte inaptitudinea temporară până la dispariţia cauzei medicale, iar în fişa de aptitudine - anexa nr. 5, avizul medical va fi "inapt temporar".

Puteti contesta decizia medicului de medicina muncii.
ART. 30
[b]Persoana examinată poate contesta rezultatul dat de către medicul specialist de medicina muncii privind aptitudinea în muncă.
ART. 31
Contestaţia prevăzută la art. 30 se adresează direcţiei de sănătate publică judeţene sau a municipiului Bucureşti, în termen de 7 zile lucrătoare de la data primirii fişei de aptitudine în muncă.
ART. 32
Direcţia de sănătate publică judeţeană sau a municipiului Bucureşti desemnează o comisie formată din 3 medici specialişti de medicina muncii şi convoacă părţile implicate în termen de 21 de zile lucrătoare de la data primirii contestaţiei.
ART. 33
Decizia comisiei este consemnată într-un proces-verbal şi este comunicată în scris persoanei examinate medical.
ART. 34
Concluzia procesului-verbal este consemnată în fişa de aptitudine, în care a fost precizat rezultatul examenului medical contestat.
Infisa de aptitudine completata de catre medicul specialist de medicina muncii in urma examinarii medicale a dvs. si in baza materialului cu riscurile profesionale aflat la dispozitia sa, medicul a mentionat conditionarile pentru a putea lucra. Probabil i s-a mentionat angajatorului sa nu lucrati decat in scimbul de zi si sa nu conduceti utilaje.
Nu inteleg de ce spuneti ca vi s-a luat dreptul de a munci. Banuiesc ca vi s-au schimbat doar atributiile de serviciu, in baza recomandarii medicale. Imi este greu sa cred ca Ford va plateste ca sa stati degeaba toate cele 8 ore/ zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inapt pentru o functie sau recomandari medicale? Denisa balan Denisa balan Buna seara! Va rog sa imi spuneti din punct de vedere Juridic cum interpretati fisa aptitudine cu avizul medical: - apt - apt conditionat - inapt ... (vezi toată discuția)
Contestatie diagnostic medic grunwald grunwald Buna seara, Cum si in ce situatii se poate contesta decizia, verdictul, diagnosticul dat de catre un medic psiholog, acesta fiind nefavorabil. Persoanei ... (vezi toată discuția)
Inapt in fisa de evaluare medicala dat nejustificat si nedrept. ... Sithake Sithake Inapt in Fisa de evaluare medicala dat nejustificat si nedrept. Ce se poate face i acest caz? Care este procedura de evaluare a unui medic de medicina muncii? (vezi toată discuția)