avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Va rog oferiti-mi un rapspuns
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Va rog oferiti-mi un rapspuns

Deci...Sunt nou pe aici forumuri,am nevoie de niste raspunsuri si va rog sa ma ajutati :((

Eu locuiesc in judetul cluj si prietena mea e din judetul calarasi si am hotarat sa ne mutam impreuna (ea sa se mute cu mine) ea are 16 ani iar eu sunt major si vreau sa stiu cum trebuie sa procedam si daca e posibil,motivul cel mai important al mutari din judetul ei natal este liceul la care invata deoarece mare parte dintre elevi sunt tigani si cei care nu sunt tigani sunt foarte necivilizati si problema e ca se leaga de ea fara motiv,scoala aceea e vai de ea (elevii fumeaza si se drogheaza in baie sau intretin raporturi sexuale in incinta scolii binenteles,sunt foarte violenti si necivilizati) si se leaga de ea si ii fac propuneri indecente si binenteles ca ea nu e ca si ei si ii ignora (nici nu le raspunde absolut deloc) si atunci o agreseaza verbal,ba chiar o inping sau o lovesc sau ii pun mana pe fund (repet in incinta scolii)...De multe ori personal cand imi spunea imi venea sa imi iau lumea in cap si sa le dau cu ceva in cap si totusi nu vreau sa ma cobor la nivelul lor.Parinti ei nu pot face nimic,politia nu se baga profesori "nu observa" ba chiar cadrele didactice din acea scoala in loc sa fie solutia sunt mare parte din problema deoarece cer bani de la elevi pentru ca sa ii promoveze,prietena mea invata bine,a fost premianta pe clasele 1-8 dar de cand e la liceul acesta totul s-a schimbat si chiar de invata si se straduieste ia note de 3 de la profesori fara sa fie ascultata si primeste amenintari de genul "daca vrei sa treci clasa imi dai 3 milioane (lei vechi)" si problema e ca nu e doar un profesor ci mai multi,la un momendat hotarasem cu parinti prietenei mele sa anuntam inspectoratul judetean dar ei se tem sa nu ii faca mai rau ficei lor si nu vor sa se complice,pe scurt nu doar in scoala ei e asa ci in mare parte din oras (orasul fiind oras mic,municipiu),directoarea de la ea de la scoala e lesbianca (nu stiam ca homosexuali au dreptul sa fie directori in scoli,dar nu-i judec) si ei (directoarei) nu ii pasa de ce se petrece in scoala ei,orasul acela pare rupt lume adica mai nimeni nu respecta nici o regula...Asta e povestea spusa din mare fara sa dau prea multe detalii...

Acum intrebarile mele sunt...
1.Este posibil ca prietena mea sa se mute cu mine,la mine in judet (cu acordul parintilor ei binenteles)?
2.Se poate transfera de la liceul de la care invata la un liceu la mine in judet?
3.Care sunt actele necesare si cum sa procedam?
4.Daca o sa ii fiu tutore o sa mai am dreptul sa ma casatoresc cu ea dupa ce face 18 ani?

Va rog mult oferiti-mi raspunsuri serioase pentru ca daca nu reusesc sa o ajut risca sa-si distruga viata,o iubesc si vreau ca ea sa traiasca o viata mai normala fara sa aibe probleme zii de zii la scoala la care invata (cu elevii si profesori)...

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: 333 , utilizator 21:56, 12 Ianuarie 2010
Art. 4C.fam
Vârsta minima de casatorie este de optsprezece ani.
Pentru motive temeinice, minorul care a implinit vârsta de saisprezece ani se poate casatori in temeiul unui aviz medical, cu incuviintarea parintilor sai, ori, dupa caz, a tutorelui si cu autorizarea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului in a carei raza teritoriala isi are domiciliul.
Daca unul dintre parinti este decedat sau se afla in imposibilitate de a-si manifesta vointa, incuviintarea celuilalt parinte este suficienta.
Daca nu exista nici parinti, nici tutore care sa poata incuviinta casatoria, este necesara incuviintarea persoanei sau a autoritatii care a fost abilitata sa exercite drepturile parintesti.

Solicitati informatii la [ link extern ] .
Nu este vorba de casatorie inca,desi planuim sa o facem dupa ce prietena mea implineste 18 ani,acum incercam sa ne mutam impreuna si precum am scris mai sus as dori sa stiu cum trebuie sa procedam ca sa reusim sa ne mutam impreuna,deoarece transferul scolar va fi la o scoala din alt judet (judetul in care locuiesc eu) si pentru asta trebuie sa isi schimbe domiciliul si vreau sa stiu cum trebuie sa procedam

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer interjudetean persoana minora 333 333 Am scris acest subiect si pe \"Dreptul familiei sau probleme juridice de familie\" dar din data ce intrebarile mele necesita cunoasterea anumitor drepturi am ... (vezi toată discuția)
O chestiune legata de liceu maestrulvlad maestrulvlad In primul rand imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie.In al doilea rand doresc sa va adresez o intrebare, poate unii dintre voi ma puteti ajuta.Am un ... (vezi toată discuția)
Sunt obligați elevii să facă de serviciu pe școală, dacă nu doresc asta? ContSters160566 ContSters160566 Bună ziua! Am și eu o întrebare și poate măcar de data asta o să-mi răspundă și mie careva?! Am aflat ieri la ședința cu părinții, că fiecare ... (vezi toată discuția)