avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imposibilitate scoatere certificat deces!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imposibilitate scoatere certificat deces!

Bună seara! Mă aflu în imposibilitatea scoaterii certificatului de deces al mamei mele. Aceasta m-a avut în prima sa căsnicie, apoi a divorțat de tatăl meu biologic (când eu aveam 6 ani) și de atunci s-a mai căsătorit de câteva ori. Astfel, numele ei de familie din buletin nu coincide cu cel de pe certificatul meu de naștere, nici cu al celui din certificatul ei de naștere. Și-a păstrat numele din ultima ei căsătorie..și cu el a murit.

La starea civilă mi s-a cerut să aduc un document care să ateste legătura dintre noi două! Singurul document la care m-am gândit că ar putea elucida "misterul", ar fi actul de divorț cu tatăl meu biologic. Act pe care nu-l găsesc niciunde și este vorba de acum 60 DE ANI și într-un alt județ (aflat la 600km de mine).

Din această cauză NU pot primi ajutorul de deces și nici partajul nu poate fi făcut. Sunt unicul ei moștenitor și sincer nici nu știu cum mă voi putea descurca fără ajutorul de înmormântare..

A mai fost cineva în situația asta? Chiar sunt disperată și nu găsesc nicio soluție. Ce poate fi făcut??

Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Bachus20 , utilizator 11:10, 8 Februarie 2022
Încercați sa contactați un avocat din localitatea unde se afla instanta la care mama dvs a dat divorț de tata, sa va obțină o copie legalizata din arhivă, după hotărârea de divorț. Eventual ii puteți face o procura în sensul ăsta.
Dacă în urma primului divorț, mama a revenit la numele anterior, ar trebui sa aveți și sa puteți prezenta și certificatele de căsătorie ulterioare, pana când ajungeți la ultimul nume de familie al mamei.
Vă mulțumesc pentru răspuns dar efectiv până rezolv acest aspect nu am cu ce s-o îngrop și deja sunt în pierdere de timp..

Este strigâtor la cer că NU pot dovedi că sunt fiica mamei mele..
Nu va supărați, dar actele se păstrează în casa și se are grija de ele.
Mama dvs trebuia sa aibă hotărârea judecătorească de divorț sau cel puțin, sa fi depus niște diligente în a o obține din timpul vieții.
Oamenii prudenți se gândesc în termenii "si dacă trebuie vreodată?"
În sfârșit...funcționarul doar își face datoria. Dvs nu ați proceda la fel? Vine cetățeanul Popescu și solicita certificatul de deces după Ionescu.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2022
raluk0207, utilizator
Total de acord cu dvs! Dar dacă ea nu a vrut să știe nimeni ce face și nu m-am putut înțelege niciodată cu ea, acum mă aflu în acest impas. Eu nu am mai pășit în locuința ei de ani de zile..

Dar știți cum se spune "despre morți numai de bine". Nu o pot lăsa neingropată..
Îmi poate spune cineva, vă rog, cum pot obține un duplicat al certificatului de căsătorie al mamei mele?

Am fost trimisă la Evidența Persoanelor București, iar angajatele de acolo mi-au spus că doar titularul poate face o astfel de cerere. Deja mă simt ca-n filmele cu proști, cum să facă titularul cerere dacă este decedat(ă)?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mama -fiu , nume diferite GME GME Deoarece vreau sa deschid o succesiune dupa tatal meu incerc sa constitui masa succesorala ( nu a fost facuta succesiunea dupa bunica) dar... aici intervine ... (vezi toată discuția)
Mostenire mayacrisan mayacrisan Buna as dori sa aflu actele necesare pentru a dovedi calitatea de mostenitor dupa mama mea : sunt o femeie divortata, eu am toate actelede stare civila, dar ... (vezi toată discuția)
Dovada numelui Laitin Laitin Bună seara, am și eu o problemă delicată. La momentul nașterii mele, mama era încă în proces de divorț cu primul soț (tata fiind al doilea). Așadar, ... (vezi toată discuția)