avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Caracterul locuibil al unui imobil
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Caracterul locuibil al unui imobil

Una din conditiile pentru a putea cumpara o locuinta cu TVA 5% este caracterul locuibil al imobilului: “Cota redusă TVA de 5% se aplică numai în cazul locuinţelor care în momentul vânzării pot fi locuite ca atare.” Va rog frumos sa ma lamuriti daca un apartament nou, care intruneste restul conditiilor pentru a se incadra la cota redusa de TVA, este bransat la toate utilitatile (inclusiv la reteaua de termoficare, avand montate calorifere), are numar cadastral si este intabulat, este zugravit, vopsit lavabil, dar nu are parchet, gresie, usi interioare si obiecte sanitare, intruneste conditia de a putea fi locuit „ca atare”. Dezvoltatorul spune ca da, notarul cu care colaboreaza acesta a spus ca da, insa am vazut ca sunt numeroase decizii ale ANAF cu impuneri pentru plata diferentei de TVA. Va rog sa-mi spuneti daca, in cazul in care achizitionez apartamentul in acest stadiu, exista vreun risc pentru mine, in calitate de cumparator, ca ulterior sa fiu pus sa platesc diferenta de TVA pana la 19%.
Cel mai recent răspuns: cris0811 , utilizator 07:18, 19 Ianuarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Anaf-ul nu va impune dvs diferenta de tva ci dezvoltatorului. Pentru dvs nj este niciun risc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va trebui să achit diferența de tva până la 9%? Ovidiu_t Ovidiu_t Bună ziua. Spuneți-mi vă rog, dacă am plătit apartamentul integral în 2023, iar contractul de vânzare-cumpărare urmează să-l semnez cu dezvoltatorul ... (vezi toată discuția)
Tva 5% dariuss dariuss Buna ziua. Am si eu aceeasi problema cu cota unica de 5%. Am cumparat 2 ap anu trecut si ambele antecontracte sunt facute pe numele meu dar asta nu cred ca ... (vezi toată discuția)
Poate cineva să îmi spună dacă este în vigoare noua lege a impozitării pentru cea de-a doua locuință? am auzit că normele de aplicare nu sunt publicate și voi plăti tva 19%, nu 5% ispasioana_ro ispasioana_ro Buna ziua, Poate cineva sa imi spuna daca este in vigoare noua lege a impozitarii pentru cea de-a doua locuinta? Am auzit tot felul de zvonuri cum ca normele ... (vezi toată discuția)