avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara. As avea o întrebare. Eu și fostul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara. As avea o întrebare. Eu și fostul partener avem ...

Bună seara. As avea o întrebare. Eu și fostul partener avem un copil de aproape 5 ani. De 3 ani de zile nu mai formam un cuplu. Între timp amândoi ne am refăcut viata cu alte persoane. De la început de când ne am despărțit el nu prea se interesa de copil. Nici financiar nu a contribuit. De ceva timp are o alta relație si alt copil.. și recent după 6 luni de zile de când nu a întrebat de copil ar vrea sa renunțe de buna voie la copilul nostru. Este posibil? Se poate face asta ?? Mulțumesc frumos pentru răspunsuri. Precizez ca el este într-o alta țară de mult și nu se interesează de copil. O data la câteva luni.. și în seara asta a spus ca ar vrea sa renunțe la el de tot. Ca se muta în alta tara cu copilul și soția/iubita lui..
Ultima modificare: Luni, 17 Ianuarie 2022
Gabriela332, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:34, 22 Ianuarie 2022
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă formulati dvs acțiune în instanta puteți solicita sa exercitati singura autoritatea parinteasca asupra copilului astfel încât în viitor sa nu aveți nevoie de acordul sau pentru înscriere la școală, întocmirea pasaport, buletin, ieșiri din tara în vacante, tratament medical etc.
Cu toate acestea, tatal va fi obligat sa ii achite în continuare copilului pensie de întreținere pana la vârsta de 18 ani.
Ar fi indicat sa luați legătura cu un avocat și sa discutați pe larg situația pentru a acționat în cunoștință de cauza și în favoarea dvs și a copilului.
Mulțumesc pentru răspuns. Pentru mine nu ar fi o problema dacă ar renunta la el de tot.. și sa fie pe numele meu copilul și sa nu mai depindem de el cu procure si etc.. eu voiam sa știu dacă se poate face asta..

Ultima modificare: Marți, 18 Ianuarie 2022
Manuela Rășină, administrator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sigur ca se poate dar trebuie sa formulați dvs cererea de chemare în judecata.
Va lămurește avocatul și stabiliți împreună strategia de apărare.
Luați legătura urgent cu avocatul pana când nu este tatal din nou influențat de altcineva și se răzgândește.
Ultima modificare: Luni, 17 Ianuarie 2022
Avocat Neagu Elena, Avocat
Sarut mana. Mulțumesc din suflet ca v-ați rupt din timpul dumneavoastră sa îmi răspundeți. Multa sănătate și numai bine va doresc.
Ultima modificare: Marți, 18 Ianuarie 2022
Manuela Rășină, administrator
Dacă nu cunoașteți un avocat puteți cauta în lista consultaților de pe acest forum și ii contactați pe e-mail sau telefonic.

Alte discuții în legătură

Decadere din drepturi ,hartie de mana facuta de tata cum ca nu poate avea grija de copil anya33 anya33 buna ziua,am o intrebare.daca tatal fetitei mele nu -a intereat de copil pana acum pot a il decad din dretpuri,el ar fi de acord a imi faca o hartie de mana ... (vezi toată discuția)
Renuntare la custodie Patrycya86 Patrycya86 Bună seară, as dori sa va întreb eu cu fostul meu prieten avem o fetiță de 2 ani și 3 luni ...Și anul trecut ne-am despărțit. ..fetitA are numele lui ... (vezi toată discuția)
Divort amiabil, procedura iony23 iony23 Buna seara am si eu o intrebare cum sa procedez sa depun actele pentru divort suntem casatoriti de 4 ani avem un copil de 5 luni nu avem bunuri in comun am ... (vezi toată discuția)