Bună seara. As avea o întrebare. Eu și fostul partener avem un copil de aproape 5 ani. De 3 ani de zile nu mai formam un cuplu. Între timp amândoi ne am refăcut viata cu alte persoane. De la început de când ne am despărțit el nu prea se interesa de copil. Nici financiar nu a contribuit. De ceva timp are o alta relație si alt copil.. și recent după 6 luni de zile de când nu a întrebat de copil ar vrea sa renunțe de buna voie la copilul nostru. Este posibil? Se poate face asta ?? Mulțumesc frumos pentru răspunsuri. Precizez ca el este într-o alta țară de mult și nu se interesează de copil. O data la câteva luni.. și în seara asta a spus ca ar vrea sa renunțe la el de tot. Ca se muta în alta tara cu copilul și soția/iubita lui..
Dacă formulati dvs acțiune în instanta puteți solicita sa exercitati singura autoritatea parinteasca asupra copilului astfel încât în viitor sa nu aveți nevoie de acordul sau pentru înscriere la școală, întocmirea pasaport, buletin, ieșiri din tara în vacante, tratament medical etc.
Cu toate acestea, tatal va fi obligat sa ii achite în continuare copilului pensie de întreținere pana la vârsta de 18 ani.
Ar fi indicat sa luați legătura cu un avocat și sa discutați pe larg situația pentru a acționat în cunoștință de cauza și în favoarea dvs și a copilului.
Mulțumesc pentru răspuns. Pentru mine nu ar fi o problema dacă ar renunta la el de tot.. și sa fie pe numele meu copilul și sa nu mai depindem de el cu procure si etc.. eu voiam sa știu dacă se poate face asta..
Sigur ca se poate dar trebuie sa formulați dvs cererea de chemare în judecata.
Va lămurește avocatul și stabiliți împreună strategia de apărare.
Luați legătura urgent cu avocatul pana când nu este tatal din nou influențat de altcineva și se răzgândește.