Baston telescopic flexibil, legal pentru autoaparare?
Buna ziua, am o nelamurire legata de cat de legal si cand este legal sa ai asupra ta un baston telescopic flexibil.
Tin sa precizez ca acesta sa fie in pozitie inchisa, pus in husa proprie si depozitat intr-un rucsac/geanta, si deschis doar in cazul in care sunt amenintat de o persoana si nu pot sa ma retrag prin fuga, in caz in care asi folosi acest baston pentru a incerca sa sperii atacatorul sau pentru lovirea maini in care acesta ar avea o arma si apoi a fugi.
Doresc a avea asupra mea un baston doar pe strada in drum spre casa la ore tarzii si nu la locurile precizate ca fiind interzise in legislatie precum adunari publice sau transport comun.
In aceste conditii, este legala detinerea unui asemenea baston de catre o persoana peste varsta de 18 fara permis de port arma?
trandafir2
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Legal pentru autoaparare este si un par, un topor sau o furca. Dar asta nu inseamna ca putem sa umblam cu o furca dupa noi prin oras, ca poate in eventualitatea in care etc si etc. Plus ca, "...sa fie in pozitie inchisa, pus in husa proprie si depozitat intr-un rucsac/geanta, si deschis doar in cazul in care sunt amenintat...", ...dvs chiar credeti ca intr-un conflict stradal aveti timp sa faceti ceva din ceea ce va imaginati? Chiar credeti ca agresorul sta si se uita la dvs cum scoateti dvs bastonul din geanta si apoi din husa si apoi sa il desfaceti si sa va "aparati cu el". NU.
Mai bine, cautati un traseu catre casa la pe la lumina. Va luati o goarna din aia cu aer comprimat. Va luati un spray. Tineti telefonul cu 112 pe o tasta rapida. Mergeti pe traseu impreuna cu alte persoane care au acelasi drum si asa mai departe. Cu bastonul ala in geanta, unu nu o sa va aparati, doi, mancati si bataie, si trei, mai aveti probleme si cu autoritatile.
Eu doar doream sa stiu daca este legal sa il am asupra mea in zonele in care articolul 372 din codul penal nu mentioneaza ca fiind ilegal atat timp cat il folosesc pentru "legitima aparare", adica nu sa iau pe cineva la bataie numa pentru ca ma injurat sau ceva de genul.
Acum am dat si eu exemplu cum asi l-asi depozita pe timp mai de zi, si normal ca daca trec printr-o zona care ma face sa ma simt mai neinsiguranta o sa il am ceva mai usor la indemana, da nu asta e important.
Buna ziua, imi cer scuze pentru un nou post pe acelasi subiect dar doream a reformula intrebarea adresata anterior.
Doresc sa aflu daca purtarea unui baston telescopic asupra mea, fara ca acesta sa fie la vedere si fara ca acesta sa fie utilizat in orice alt mod sau motiv de cat ca o ultima solutie pentru "legitima aparare" in cazul in care sanatatea imi este pusa in pericol de un atacator care are asupra sa o arma letala/neletala, in orice alt spatiu in afara de cele mentionate ca fiind ilegale in articolul 372 din codul penal, si anume adunarile publice, manifestarile cultural sportive, locurile special amenajate pentru distractie sau agrement, mijloacele de transport comun, institutii publice, sedii a autoritatilor publice si in spatiile special amenajate pentru sustinerea alegerilor.
Cel mai interesat sunt sa aflu daca gasirea acestui obiect asupra mea in orice spatiu inafara de cele mentionate in articolul 372 ar putea sa imi creeze probleme legale. Va multumesc pentru citire!
[ interventie moderator - v-am mutat discutia aici, pentru ca se dubleaza si se incalca regulamentul - cu rugamintea sa nu deschideti alte discutii cu acelasi obiect pentru ca vor fi sterse - multumesc ]