avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Veniturile din dobanzi pe care le incaseaza asociatul ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Veniturile din dobanzi pe care le incaseaza asociatul se impoziteaza la sursa, adica retine firma?

Asociatul unic primeste dobanda pentru un imprumut acordat societatii. Veniturile din dobanzi pe care le incaseaza asociatul se impoziteaza la sursa, adica retine firma? sau declara in declaratia unica? Daca trebuie sa retina societatea, cat la suta si cum se declara?
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Ianuarie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 18:14, 27 Ianuarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
retine firma 10% si declara prin D100 pana in 25 a lunii urmatoare platii dobanzii. In Declaratia unica asociatul va declara doar daca are peste 12 salarii minime in vederea platii CASS 10% in suma de 3060 lei /an. ( 12 x 2550 = 30,600)
firma retine 5%
10% e la dobanzi . La dividende e 5%

septimia a scris:

firma retine 5%


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

cass datorat de un asociat in mai multe firme xiom xiom Buna ziua, Un asociat in mai multe SRL uri datoreaza CASS pentru dividende de mai multe ori? Daca incaseaza dividende din 3 firme plateste 3 CASS uri ? Va ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa am certificat de rezidenta fiscala din franta privind aplicarea conventiei de evitare a dublei impuneri? Contabil_in_Calarasi Contabil_in_Calarasi O persoana fizica cu cetatenie franceza (cu domiciliul in Franta) obtine un certificat de inregistrare (eliberat de MAI-Biroul Imigrari)care ii atesta dreptul ... (vezi toată discuția)
Noul prag de plata cass de 6 salarii minime pe economie pentru venituri extra-salariale stela223 stela223 Va salut, Din cate am inteles odata cu noile modificari fiscale (din din O.G. 16/2022, art. I, pct.81 - ... (vezi toată discuția)