avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi

Curs practic: Cum aplicăm TVA la tranzacții cu servicii și bunuri în UE/non-UE? | Lector: Delia Cataramă - Tax Partner, Viboal FindEx. Vezi agenda și participă → 

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Veniturile din dobanzi pe care le incaseaza asociatul ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Veniturile din dobanzi pe care le incaseaza asociatul se impoziteaza la sursa, adica retine firma?

Asociatul unic primeste dobanda pentru un imprumut acordat societatii. Veniturile din dobanzi pe care le incaseaza asociatul se impoziteaza la sursa, adica retine firma? sau declara in declaratia unica? Daca trebuie sa retina societatea, cat la suta si cum se declara?
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Ianuarie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 18:14, 27 Ianuarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
retine firma 10% si declara prin D100 pana in 25 a lunii urmatoare platii dobanzii. In Declaratia unica asociatul va declara doar daca are peste 12 salarii minime in vederea platii CASS 10% in suma de 3060 lei /an. ( 12 x 2550 = 30,600)
firma retine 5%
10% e la dobanzi . La dividende e 5%

septimia a scris:

firma retine 5%


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sa am certificat de rezidenta fiscala din franta privind aplicarea conventiei de evitare a dublei impuneri? Contabil_in_Calarasi Contabil_in_Calarasi O persoana fizica cu cetatenie franceza (cu domiciliul in Franta) obtine un certificat de inregistrare (eliberat de MAI-Biroul Imigrari)care ii atesta dreptul ... (vezi toată discuția)
Distribuire si plata dividende. cateldestept cateldestept Distribuire si plata dividende: Pentru o societate cu asociat unic se hotaraste distribuirea sumei de 100.000 lei ce dividende, din profitul anului 2021. Ce ... (vezi toată discuția)
Mai trebuie sa platesc cass 10%? Mihaizhao1 Mihaizhao1 Buna ziua! Daca scot divedente trimestrial la fiecare 3 luni in valoare de 30.600 RON (12 salarii minime brute pentru 2022) platesc doar 5%? Mai trebuie sa ... (vezi toată discuția)