avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de proprietari este obligata sa arate statul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de proprietari este obligata sa arate statul proprietarilor? ...

Asociatia de proprietari este obligata sa arate statul proprietarilor? Eu trebuie sa fac parte dintr- o asociație de proprietari, dar administratorul nu vrea sa- mi dea statul!
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 10:03, 26 Ianuarie 2022
Statutul asociatiei poate fi consultat la arhiva judecatoriei (registrul asociatiilor) din raza teritoriala unde figureaza sediul asociatiei in caz ca administratorul refuza consultarea sa, desi este obligat sa predea un exemplar din statul proprietarilor la cerere. Totodata exista in cadrul Primariei un departament specializat pentru relatia cu asociatiile de proprietari unde puteti sesiza problema.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru corecta si completa dv informare asupra drepturi,obligatii limite de competenta studiati temeinic disp L nr 196/2018
Administratorul de imobil nu detine obligatia legala sa va prezinte documente
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta executionala
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie
Ordinul nr. 1.058 din 11 februarie 2019, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 149 din 25 februarie 2019.
Art. 16
(1) Proprietarii din condominiu au dreptul să fie informați în legătură cu toate aspectele ce privesc activitatea asociației, să solicite în scris și să primească copii după orice document al acesteia. Proprietarii care solicită copii după documentele asociației de proprietari vor suporta costul de multiplicare al acestora^11.

Articolul 30
Administratorul are, în principal, următoarele atribuții:
..k) are obligația prezentării tuturor datelor, documentelor și informaților privind conținutul și respectarea contractului de administrare, precum și a acordurilor de plată în rate a cheltuielilor anuale, a cuantumului prestațiilor convenite, la solicitarea oricărui proprietar;
Aceste prevederi sevregasesc si in Legea 196/2018 actualizata, articolul 66 lit.k rrspectiv art.28 al.1
Ultima modificare: Marți, 25 Ianuarie 2022
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business
@SM LEGAL CONSSULT continutul articolelor citate este corect insa trebuie sa precizati nr articolelor din 196/2018

inainte de obligatia asoiatiei de a prezenta statutul, dvs trebuie sa faceti dovada ca sunteti proprietarul acelui apartament

statutul e facut in conformitate cu ordinul de mai sus(anexa 1) si NU poate sa contina altceva,devenind nul cu articole pe langa lege

daca sunteti interesat de situatia asociatiei, statutul ar fi ultimul lucru de verificat

am avut si eu astfel de cereri si dupa afisarea lui, nu s-a sinchisit cineva sa treaca de pagina a treia

SM Legal...dvs prezentati obligatia administratorului. Ok, are obligatia de a prezenta copii dupa actele la care are el acces...Statutul asociatiei sta la presedinte, administratorul nu are treaba cu el.
Ynocentta are dreptate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu doreste nimeni functia de presedinte asociatie stanciu4444 stanciu4444 Buna ziua, In bloc nu vrea nimeni sa fie presedinte. Ce este de facut ? Presedintele asociatiei si-a dat demisia, satul de calomniile diversilor locatari ... (vezi toată discuția)
Actualizarea numelui membrilor comitetului ales in asociatia de proprietari catalin.vancea24 catalin.vancea24 Buna ziua, dupa sedinta statutara in care a fost ales presedintele si comitetul executiv dupa demisia presedintelui si comitetului vechi, noul presedinte si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt in curs de mutare intr-un cartier de blocuri ... Adrian Chita Adrian Chita Buna ziua, Sunt in curs de mutare intr-un cartier de blocuri noi si mi s-a adus la cunoștință de catre administratia blocului ca trebuie sa semnez ... (vezi toată discuția)