avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Taxe la o SRL microintreprindere fara angajati
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Taxe la o SRL microintreprindere fara angajati

Daca lucrez la o firma cu norma intreaga si pe langa vreau sa imi deschid un MicroSRL ce taxe si impozite trebuie sa platesc la stat? (CAS,CASS, ETC) cu 0 angajati.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 09:21, 17 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In timpul anului, trimestrial, veti depune declaratia 100 cu impozitul pe venitul microintreprinderii de 3% pentru ca nu aveti angajati si tot la acelasi termen aveti de facut si plata.
Apoi anul urmator, dupa depunerea bilantului pentru anul precedent intocmit si semnat de catre un contabil autorizat, daca ati avut profit si veti dori sa-l scoteti ca dividende pe baza hotararii adunari generale a asociatilor, veti mai plati la stat impozit pe venitul din dividende tot pe firma, pana pe 25 a lunii urmatoare celeia in care ati scos banii.
Separat pe persoana fizica, doar daca venitul din dividende incasat este peste valoarea plafonului a 12 salarii minime pe economie, veti plati contributia la sanatate 10% aplicata la valoarea plafonului rin depunerea declaratie unice.
Pentru microîntreprinderile care nu au salariați cota de impozitare este de 3% care se aplica la baza impozabilă care o constituie veniturile din orice sursă ( art.53 Cod Fiscal )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii dupa infiintarea unui srl Nicoleta20171102 Nicoleta20171102 Intrebarea mea consta in ce obligatii am dupa infiintarea unui srl (producere pavaje garduri de beton ...)ce trebuie sa fac ? Am inteles ca este vorba despre ... (vezi toată discuția)
Retragere dividende 2018 2019 radulucian 22 radulucian 22 Pentru acesti 2 ani se retrag dividende pe admin, in cursul 2019, totalul depasind 12 salarii minime. Se plateste impozit 5% dividende la ridicare Se ... (vezi toată discuția)
Societate comerciala,intreprindere individuala sau persoana fizica autorizata crocolina3 crocolina3 Buna seara,imi puteti spune si mie ce este mai bine din punct de vedere fiscal sa infiintez, un SRL,Intreprindere individuala sau persoana fizica autorizata? ... (vezi toată discuția)