avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, am cumpărat un apartament cu suma de 20 de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, am cumpărat un apartament cu suma de 20 de mii de ...

Buna ziua, am cumpărat un apartament cu suma de 20 de mii de euro. Proprietarul apartamentului mi-a cerut 10 de mii de euro avans. După care urma restul de 10 mii de euro prin transfer bancar. Am fost mințita. Mi s-a cerut de către acest om transfer bancar cu suma de 20 de mii de euro pretinzând ca trebuie sa arate notarului extrasul și ca banii au fost achitați. Mi s-a promis ca mi se da cei 10 mii de euro înapoi. Bineînțeles ca nu i-am primit. Ce pot face? Va rog sa ma ajutați!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă aveți dovezi că i-ați dat și acei 10.000 de euro, avans, atunci, îi trimiteți o scrisoare prin care îi spuneți să vă înapoieze suma de bani, cu confirmare de primire, dacă nu mergeți la un mediator să vă ajute, dacă nici așa nu reușiți, vă luați un avocat, și pe urmă îl da-ți în judecată pentru înșelăciune. Doar dacă aveți dovada pentru cei 10.000 de euro avans.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca situatia utilizatorului e urmatoarea:
- a stabilit cu vanzatorul suma de 20 000euro pentru un apartament;
- vazatorul a cerut ca garantie 10 000EURO, pe care utilizatorul i-a dat cash, semnand un document olograf cu vanzatorul, cum ca vanzatorul a primit 10 000Euro cash, ca garantie ca actele se vor perfecta; Motivele pentru care vanzatorul a cerut acesta suma este "ca sa arate notarului" - adica o abureala;
- au perfectat achizitia apartamentului pentru suma de 20 000 EURO suma trimisa vanzatorului prin transfer bancar;
- dupa vanzare, vanzatorul nu a mai returnat suma de 10 000 EURO, conform intelegerii.

Corect, doamna @Savumaria?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca din documentul initial, cand s-a platit avansul, rezulta ca valoarea finala a apartamentului, la care se vinde acesta, este de 20 mii euro, atunci sunt toate sansele sa va recuperati avansul. daca nu aveti scris sau puteti proba intelegerea pentru 20 mii euro vanzatorul poate pretinde ca el vi l-a vandut la 30 mii, chiar recunoscand in fatza notarului sau oricui altcuiva ca a primit cash avansul de 10 mii euro. Totul depinde de ce este scris sau poate fi probat. Ideea e ca atunci cand tranzactionezi bunuri cu valori mari sa fii atent la toate detaliile ca poti sa te alegi cu pagube insemnate. Ca nu-ti i-au aia de la magazin mixerul ca vrei sa-l returnezi ca-i o gluma si trebuie sa iei altul nou mai merge, dar nu la cazuri unde sunt in joc sume adevarate. Cel mai bine apelezi la ajutorul unui avocat si o suma mica cheltuita anuleaza pierderea alteia mult mai mari.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati uitat sa ne spuneti cum i-ati dat cei 10.000 de euro in plus, in mana, singura cu el, in mana cu martor, sau altfel ?! Ideea e daca puteti dovedi ca i-ati dat acesti bani vanzatorului..
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
este cumva un credit bancar pentru suma de 20,000?

Alte discuții în legătură

Avans mai mare de 10000 euro Beeba Beeba Buna ziua, Va cer scuze daca discutia nu se incadreaza aici, dar am o problema: vand un apartament pe suma de 50 000euro. Cumparatorul face credit in banca ... (vezi toată discuția)
Sunt pe cale să cumpăr un apartament care costă 29.000 de euro, iar vânzătorul vrea banii cash. este legală pretenția lui? manutmu manutmu Sunt pe cale sa cumpar un apartament (29 mii euro) insa vanzatorul vrea toti banii cash in EURO. Eu am toti banii in contul meu bancar in RON. E legal sa dau ... (vezi toată discuția)
Masina cumparata si sunt dat in judecata de sotia vanzatorului (erau casatoriti) Ilie12 Ilie12 Buna seara! Am cumparat in august o masina pe pretul de 10 000 euro iar in contract am semnat pe suma de 3 000 de euro fara sa ma fi gandit ca m-ar fi afectat ... (vezi toată discuția)