avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, am cumpărat un apartament cu suma de 20 de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, am cumpărat un apartament cu suma de 20 de mii de ...

Buna ziua, am cumpărat un apartament cu suma de 20 de mii de euro. Proprietarul apartamentului mi-a cerut 10 de mii de euro avans. După care urma restul de 10 mii de euro prin transfer bancar. Am fost mințita. Mi s-a cerut de către acest om transfer bancar cu suma de 20 de mii de euro pretinzând ca trebuie sa arate notarului extrasul și ca banii au fost achitați. Mi s-a promis ca mi se da cei 10 mii de euro înapoi. Bineînțeles ca nu i-am primit. Ce pot face? Va rog sa ma ajutați!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
se pare ca doamna nu e interesata de subiect...
Exact! Aici aveți dreptate in tot ce Spune-ți. Domnul respectiv a recunoscut acei 10 mii de euro.

vintzi a scris:

Cred ca situatia utilizatorului e urmatoarea:
- a stabilit cu vanzatorul suma de 20 000euro pentru un apartament;
- vazatorul a cerut ca garantie 10 000EURO, pe care utilizatorul i-a dat cash, semnand un document olograf cu vanzatorul, cum ca vanzatorul a primit 10 000Euro cash, ca garantie ca actele se vor perfecta; Motivele pentru care vanzatorul a cerut acesta suma este "ca sa arate notarului" - adica o abureala;
- au perfectat achizitia apartamentului pentru suma de 20 000 EURO suma trimisa vanzatorului prin transfer bancar;
- dupa vanzare, vanzatorul nu a mai returnat suma de 10 000 EURO, conform intelegerii.

Corect, doamna @Savumaria?


Banii i-am dat in mâna, eu am un martor, și dansul o are pe soție, am și dovada ca transferul de 20 de mii de euro a fost făcut.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Ianuarie 2022
gi-jane2, moderator

Nu, eu am cumpărat un apartament dar de la bun început am spus ca nu îl cumpăr cu 30 de mii, dacă vrea 20 de mii e ok, dacă nu eu nu îl cumpăr. Acest om a spus ca este de acord dar a cerut un avans de 10 mii de euro sa fie sigur ca îl cumpăr suta la suta. Pe contract suma pt acest imobil este de 20 de mii de euro. Am ajuns la transferul banilor, eu am spus ca ii transfer 10 mii sa achit imobilul de 20 de mii, acei 10 mii in mâna și 10 mii transfer și e ok. Omul mi-a spus ca nu se poate așa ca el trebuie sa arate notarului transferul făcut corect fiind 20 de mii euro. Mi s-a promis ca avansul mi se da înapoi bineînțeles ca nu i-am primit. Soția lui era in casa când am dat acei 10 mii plus ca eu am un martor . In ziua in care actele erau terminate și el nu mai avea nici o treaba cu acest imobil m-a sunat și mi-a spus ca eu nu o sa văd nici un ban de la el.
gi-jane2 a scris:

practic ati dat 10 mii si nu ati cumparat nimic sau ati dat 30 mii si sunteti proprietar ? de ce ati mai dat 20 mii si nu doar 10 ?
ce scrie in foaia aia ? ati incheiat ceva cu proprietarul?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ce scrie pe foaia aia pt 10 mii?
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Ianuarie 2022
gi-jane2, moderator
Motivul pentru care a cerut 10 mii Cash este sa nu cumva eu sa ma răzgândesc și atunci pierdeam 10 mii, fiind o garanție. Așa mi s-a spus. La transferul banilor cei 20 de mii euro mi s-a spus ca nu pot transfera doar 10 mii ca trebuie arătat la notar transferul. O vrăjeala bineînțeles acum stiu dar e târziu. Am o Conversația prin care el recunoaște banii ăștia.
De la bun început am discutat de 20 de mii. Am cerut anularea contractului și tot dansul nu vrea sa facă acest lucru.

Eu sunt o tânăra de 20 de ani. Omul are ‘70 de ani țin sa Menționez lucrul acesta. Apartamentul este in Germania , eu doar printr-o simpla cunoștința am ajuns la acest apartament și am zis ca dacă tot am acești bănuți , sa ii folosesc la ceva dar nu ma gândeam ca se va întâmpla așa ceva . Am luat legătura cu cineva din poliție o cunoștiința. Domnul respectiv mi-a spus sa cer anularea contractului pe motiv : viciu de consimțământ(dol), sau pe motiv de eroare esențială. Doar ca aici in Germania nu stiu unde sa merg. Toți banii mei sunt la el m-am bazat pe acei 10 mii de euro ca ii iau înapoi.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Ianuarie 2022
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Avans mai mare de 10000 euro Beeba Beeba Buna ziua, Va cer scuze daca discutia nu se incadreaza aici, dar am o problema: vand un apartament pe suma de 50 000euro. Cumparatorul face credit in banca ... (vezi toată discuția)
Sunt pe cale să cumpăr un apartament care costă 29.000 de euro, iar vânzătorul vrea banii cash. este legală pretenția lui? manutmu manutmu Sunt pe cale sa cumpar un apartament (29 mii euro) insa vanzatorul vrea toti banii cash in EURO. Eu am toti banii in contul meu bancar in RON. E legal sa dau ... (vezi toată discuția)
Masina cumparata si sunt dat in judecata de sotia vanzatorului (erau casatoriti) Ilie12 Ilie12 Buna seara! Am cumparat in august o masina pe pretul de 10 000 euro iar in contract am semnat pe suma de 3 000 de euro fara sa ma fi gandit ca m-ar fi afectat ... (vezi toată discuția)