avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1258 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fapte asemănătoare - pedeapsa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fapte asemănătoare - pedeapsa

Buna ziua,

Vin cu o întrebare către comunitate.

Datele problemei:
O persoana a săvârșit mai multe infracțiuni de conducere fără permis, la intervale de timp 3 luni 6 luni 1 an 2 ani, fapte fără accident sau consum de alcool.

In Fiecare dosar a primit 3 condamnări 1,6 ani si într-un din ele a primit o executare, 2 ani 4 luni.

Toate dosarele s-au închis intr-o perioada de o luna-doua.

Întrebarea este următoarea:

Exista un articol sau o posibilitate ca pedeapsa calculata sa nu fie foarte mare având in vedere calculul simplu 1/3 din fiecare pedeapsa adăugat la pedeapsa cea mai mare executare 2 ani si 4 luni, aduce un rezultat de: 3 ani 10 luni.

Am găsit in carte articolele 43-45 însă nu sunt sigur ca poate exista o cale de a reduce pedeapsa.

Mulțumesc anticipat

Mulțumesc de răspuns.

A fost implicat un avocat in toate dosarele.
Am vrut și părerea altor persoane specializate in domeniu.
Avocatul a spus ca nu se poate da mai puțin.

Nu a avut recidiva, toate faptele fiind făcute când nu era încă condamnat.

Prima condamnare 1.6 ani a fost cu 2 luni mai repede decât restul. După care la condamnarea 2-3-4 s-a făcut o contopire cu prima 1,6 plus spor 1/3 din noua condamnare de conducere fără permis.

Eu am citit puțin ei am văzut acel ART 43-44-45 de reuniune a cauzelor.

Ma gândeam dacă exista posibilitatea de a ataca ca sa nu fie pedeapsa finala asa mare.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Trebuie ca avocatul sa studieze hotărârile instantelor și eventual dosarele penale.
Doar asa se poate trage o concluzie juridica în funcție de situația concreta și nu de cea banuita.
Așadar, în astfel.de cazuri se angajează avocat pentru astfel de operațiuni juridice.
Mulți nu stiu ca avocatii nu se angajează doar pentru a vorbi în instanta.
In caz de recidiva ajunge după gratii.

In general, ceea ce prezint eu la instanta este luat în seama și tot asa apreciază și instanta.Eu nu greșesc și țintesc atat de precis incat doar sa greșească judecatorul poate ieși altfel.
De aceea, bănuiesc ca și avocatul va spune ceea ce este în realitate, ceea ce se poate și ceea ce nu se poate.
Eu iau bani special pentru a spune ce va decide instanta desi nu este trendul actual în acest sens, fiind considerat un trend învechit de unii.Si costa destul.de mult aceasta operațiune juridica, poate cât costa un proces la.pocneala.
Alții, noii avocati, se judeca mai întâi și apoi afla ei ce va fi.

Avocatul care nu are acces la dosar nu va poate ajuta.
Asta este esenta de baza care trebuie înțeleasă.
Ultima modificare: Joi, 27 Ianuarie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Buna ziua,
Legat de răspunsul dumneavoastră aici.

www.avocatnet.ro/forum/discu...

Credeți ca se mai poate face ceva pentru reducerea pedepsei ?

Respectivul cu cazier curat a condus o mașina pe drum timp de 2 ani.
Între timp s-au făcut niște dosare penale pentru conducere fără permis.
Dosarele s-au judecat 1 ani iar la final fiecare instanța a venit cu câte o condamnare. Prima fiind cu 2 luni mai repede decât celelalte, astfel condamnarea 3-4-5 a adăugat spor din condamnarea 1.

Ce înțeleg eu din ce am citit este ca s-ar fi putut o cerere sa fie luat in considerare conscursul de infracțiuni și sa fie o singura pedeapsa pentru conducere puțin mai mare.

Nu înțeleg de ce avocatul lui spune ca nu se poate face reuniunea cauzelor, sa primească o pedeapsa mai mică.

Mi se pare mult sa stea o persoana închisă 5 ani ca a condus pe drumurile publice.

“ 1) Reunirea cauzelor se poate dispune la cererea procurorului, a părţilor, a persoanei vătămate şi din oficiu de către instanţa competentă.

a) în caz de concurs de infracţiuni sau de pluralitate intermediară se aplică cea mai grea dintre acestea;

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

In general, ceea ce prezint eu la instanta este luat în seama și tot asa apreciază și instanta.Eu nu greșesc și țintesc atat de precis incat doar sa greșească judecatorul poate ieși altfel.
De aceea, bănuiesc ca și avocatul va spune ceea ce este în realitate, ceea ce se poate și ceea ce nu se poate.
Eu iau bani special pentru a spune ce va decide instanta desi nu este trendul actual în acest sens, fiind considerat un trend învechit de unii.Si costa destul.de mult aceasta operațiune juridica, poate cât costa un proces la.pocneala.
Alții, noii avocati, se judeca mai întâi și apoi afla ei ce va fi.

Avocatul care nu are acces la dosar nu va poate ajuta.
Asta este esenta de baza care trebuie înțeleasă.

Nu stiu ce intelegeti dvs prin reunire, dar nu se face dupa judecarea cauzelor.
In ceea ce priveste concursul de infractiuni, când s-au stabilit numai pedepse cu închisoare, se aplică pedeapsa cea mai grea, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, asta este regula.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul cod penal 2014 alinamihaipaula alinamihaipaula la intearea in vigoare a noului cod penal la 1 februari 2014 cad scorurile de contopire a pedepselor? (vezi toată discuția)
Calculare pedeapsa fapte multiple robomax robomax recent dupa ce am avut o problema am intampinat inca una. daca am de exemplu 5 fape.mi se da pedeapsa cea mai mare plus o treime din total? daca recunosc ... (vezi toată discuția)
2 dosare penala in aceas zi !? Liviu2017 Liviu2017 Buna, pentru o infractiune rutiera in care s-a suspendat dreptul de a conduce pentru o alcolemie de peste 0,8 in aer respirat iar dupa cateva ore este oprit ... (vezi toată discuția)