avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ma poate ajuta cineva.daca intr o declarație pe ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ma poate ajuta cineva.daca intr o declarație pe propria răspundere ...

Ma poate ajuta cineva.daca intr o declarație pe propria răspundere am scris suma net nu brut cum se cerea se încadrează la declaratie falsă? Daca da.ce consecinte ar fi.multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:23, 28 Ianuarie 2022
In fata cui a fost data declaratia si unde este folosita? Raspunsul este, dupa caz.
De pilda, consecintele pot merge pana la divort, daca este data in fata sotului/sotiei.
Declaratie a fost dată pentru a lua indemnizatia de covid.si a fost dată prin intermediul netului.nu am stiut sa declar concret veniturile brut.eu am declarat sumele in net.se mai poate remedia situatia?

trandafir2 a scris:

In fata cui a fost data declaratia si unde este folosita? Raspunsul este, dupa caz.
De pilda, consecintele pot merge pana la divort, daca este data in fata sotului/sotiei.

Depuneti o rectificativa. In felul acesta nu are cum sa va acuze cineva de intentie. Falsul in declaratii se comite cu intentie directa, nu din culpa, caz in care culpa nu se incadreaza pe tipicitatea infractiunii. Desigur, conteaza si situatia concreta pe care numai dvs o cunoasteti, sens in care indicat ar fi sa discutati cu cineva, in particular, caruia sa-i devoalati povestea, clar.
Ultima modificare: Vineri, 28 Ianuarie 2022
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie la notar ContSters88252 ContSters88252 in cadrul unui proces , partea adversa a depus la dosar o declaratie autentificata la notar a unei rude de-a sale, in care respectiva ... (vezi toată discuția)
Soțul meu a dat o declarație falsă în fața notarului. care ... aglaia59 aglaia59 Soțul meu a dat o declarație falsă în fața notarului. Care sunt consecințele? Situația este în felul următor: în 1992 soțul meu a cumpărat pe ... (vezi toată discuția)
Declarația de avere privind jocurile de noroc! Andrei1995pch Andrei1995pch Declarația de avere privind jocurile de noroc! Buna ziua, o persoana care a câștigat 70.000 de lei la pariuri sportive, are obligația de a trece suma ... (vezi toată discuția)