avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pontaj ore sărbătoare si norma lunara de lucru.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pontaj ore sărbătoare si norma lunara de lucru.

Bună ziua!Am și eu o nelămurire:eu lucrez program inegal în ture de 12 ore iar ziua de 24 ianuarie,zi legala nelucratoare mi-a picat tura lucrătoare și a trebuit sa o lucrez.Problema este următoarea:norma de lucru pe luna ianuarie este de 160 de ore,eu lucrez conform programării turelor 164 de ore.Din cele 164 de ore sefa directa care îmi realizează pontajul lunar,îmi scade 12 ore ziua de sărbătoare legala pe care o lucrez și care zice ca va fi plătită dublu,adică 164-12=152 din care face socoteala următoare:din norma de lucru 160 scăzut 152 ore fără sărbătoarea legala lucrată da ca și rezultat la sfârșitul lunii ianuarie ca as termina cu minus 8 ore care ar trebui sa le recuperez în februarie.Intrebarea mea este de ce acest calcul,după mine ar însemna că orele de sărbătoare nu mi se plătesc dublu atâta timp cât nu mi se adaugă la norma de lucru repet așa îmi pica dealtfel tura sa o lucrez și mi se impută ca și ore pe minus din banca de ore luna următoare.
Ultima modificare: Vineri, 28 Ianuarie 2022
Andra Alexa, utilizator

Alte discuții în legătură

Sarbatoare legala buna ziua!!! am rugămintea la dv sa m-a lamuti ... Irinaandreea10 Irinaandreea10 Sarbatoare legala Buna ziua!!! Am rugămintea la dv sa m-a lamuti în privința unui aspect. Nelămurire mea este :luam exemplu luna ianuarie are 20 de zile ... (vezi toată discuția)
Lucrez la particular in ture de 12 /24 - 12/48 iar luna aceasta ... Mykayzzz Mykayzzz Lucrez la particular in ture de 12 /24 - 12/48 iar luna aceasta am cazut la munca in toate cele trei zile de sarbatori legale, 1 iunie 20 si 21 iunie......la ... (vezi toată discuția)
Bună seara, am o nelămurire ce ține de norma de lucru. zilele ... AlexEsanu AlexEsanu Bună seara, Am o nelămurire ce ține de norma de lucru. Zilele de sărbătoare legală se scot din norma lunară de lucru? Adik eu dacă muncesc într-o zi ... (vezi toată discuția)