avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot fi martorii la succesiune inruditi, de exemplu, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot fi martorii la succesiune inruditi, de exemplu, sot si sotie?

Buna seara. Mi se cer patru martori la succesiune. Sunt unic mostenitor. Am gasit martori dar doi dintre ei sunt sot si sotie - aceasta ar fi o problema? Mi se dau raspunsuri opuse din alte parti, Unii zic ca e OK, altii zic ca nu, martorii nu pot fi rude intre ei! Care este raspunsul corect? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Diana Mrs , utilizator 23:54, 16 Martie 2022
S-a rezolvat. Doamna notar nu a acceptat cei doi martori care erau sot si sotie (intre ei) asa ca numai sotia a fost si am gasit pe altcineva in locul sotului ei.

Mi se mai spusese, de asemenea, ca martorii trebuie sa fie sub 65 ani - aceasta s-a dovedit a nu conta la domana notar care a acceptat unul din martori desi avea 70 ani, pentru ca il cunoscuse bine pe tata de peste 30 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la mostenire din partea copiilor aflati in strainatate mugurelu mugurelu Ion moare. La mostenire vin sotia si 3 copii dintr-o casatorie anterioara a acestuia. Un copil se afla in tara, doi in strainatate. Copii sunt de acord sa ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire carevbus carevbus Buna ziua Va deranjez cu urmatoarea situatie: - matusa mea (sora mamei) a decedat ; a fost casatorita, a divortat (acum 38 ani), a avut un baiat din ... (vezi toată discuția)
Cine mosteneste ? doar copii sau si rudele de gr 1 mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua , Va rog sa ma ajutati cu un sfat . Dupa moartea unuia dintre parinti ( proprietari ai unui aparatament ) cu doi copii majori , mama in viata si ... (vezi toată discuția)