avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara, am o situatie si nu stiu cum este corect. ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara, am o situatie si nu stiu cum este corect. Va rog ...

Buna seara,
am o situatie si nu stiu cum este corect.
Va rog sfatuiti ma:
Intrun bloc cu parter si 4 nivele sa spart o scurgere de apa pluviala/ menajera. Fac precizarea ca eu detin spatiul comercial de la parter, avand suprafata egala cu amprenta la sol a blocului.
La impartirea cheltuielilor am participat eu cu suprafata egala cu amprenta imobilului iar locatarii sunt cele patru apartamente, de pe coloana. Eu am primit o cota de 50 % si locatarii restul de 50 %.
In cazul in care se strica si celelalte coloane de apa pluviala/ menajera, eu particip la impartirea cheltuielilor tot cu suprafata detinuta in parter ?
Am propus impartirea cheltuielilor in cota indiviza, fiind in discutie spatii comune ale imobilului, bloc parter si 4 etaje.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:40, 1 Februarie 2022
probabil s-a impartit la cei care folosesc coloana respectiva......iar suprafata utila a spatiului de la parter este egala cu cele 4 ap

daca se strica alta coloana o sa platiti tot in functie de cota parte....singura conditie e sa folositi acea coloana
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform disp L nr 196/2018 ,ar fi trebuit sa vi se repartizeze costuri aferente cota indiviza

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Costuri reparatie si desfundare coloana pluviala ...cine suporta ? citaro citaro Buna ziua, ma numesc Sandu și locuiesc într-un bloc cu patru etaje și sase scări...de curând la scara noastră a fost reparata terasa...costurile ... (vezi toată discuția)
Locatari vs. proprietar spațiu comercial parter. care sunt obligațiile fiecăruia? tehtronics tehtronics Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, prevazut din constructie cu acoperis tigla, iar la parter sunt doar spatii comerciale. Particularitatea constructiei consta ... (vezi toată discuția)
Repartizare costuri lucrare instalatie gaze Dan N Dan N Buna ziua, In asociatia noastra s-au separat intro coloana de gaz 12 proprietari din totalul de 40 de apt. Saptamana trecuta s-a efectuat revizia ... (vezi toată discuția)