avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Daca pe data de 09 ianuarie mi s-a suspendat permisul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Daca pe data de 09 ianuarie mi s-a suspendat permisul de conducere ...

Daca pe data de 09 ianuarie mi s-a suspendat permisul de conducere pentru o perioada de 90 de zile pentru depasirea vitezei maxime admise si pe data de 01 februarie am sustinut testul de verificare a cunostintelor pe care l-am promovat pot sa mai beneficiez de reducerea de 60 de zile cum era mentionata in legea veche avand in vedere ca permisul a fost suspendat pe legea veche sau se aplica prevederile noii legi si beneficiez de reducere de numai 30 de zile? Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: AbgaeSamtak , utilizator 17:43, 10 Februarie 2022
Înțeleg ca logica e greșita, dar ce se poate face dpdv legal ,daca ei ma pun sa completez o cerere in care eu solicit reducerea cu o treime?

latka a scris:

Logica e gresita oricum, dupa cum ati observat ca scrie in art. 6 din codul civil conteaza data savirsirii faptei, consemnata in cazurile dvs. si ale colegului de "suferinta" prin PV de contraventie. Deci se aplica legea veche in ambele cazuri. Angajati-va avocat si dati politia in judecata, pentru nerespectarea art.6 cod civil.

Dvs. cereți reducerea la 30 de zile, datorita faptului ca PV de contraventie a fost încheiat în data de 14 ianuarie, când era valabila aceasta reducere.
Ultima modificare: Luni, 7 Februarie 2022
latka, utilizator
Mulțumesc frumos pentru sfat.
Asa am trimis cererea.
Aștept sa vad răspunsul lor.

latka a scris:

Dvs. cereți reducerea la 30 de zile, datorita faptului ca PV de contraventie a fost încheiat în data de 14 ianuarie, când era valabila aceasta reducere.

Dacă se poate, tine-ne la curent cu răspunsul lor.
Am trimis cererea prin care am solicitat reducerea perioadei de suspendare la 30 de zile si am invocat prevederile art. 6 din Codul civil.
Astazi am vorbit la Politie si mi-au spus ca au primit instructiuni clare de la IGPR prin care sa aplice reducerea la 1/3. Le-am explicat ca fapta a fost svarsita pe legea veche si suspendarea a inceput sa curga tot pe legea veche si le-am citat din art. 6 Cod civil. Raspunsul lor a fost ca se tine cont de cand am depus cererea nu de cand a fost savarsita fapta. Daca inaintam cererea cand era in vigoare legea veche atunci se aplica aceea.
Zic ei ca nu pot sa aplice acum prevederile unei legi care este abrogata si ca trebuie sa aplice prevederile din legea cea noua. Interpretarea pe care o dau ei este ca legea nu are putere retroactiva si nu poate sa aplice o lege care este abrogata.
I-am intrebat daca pe linie contraventionala nu se tine cont de legea mai favorabila iar ei au spus ca nu.
Daca am depasit termenul de 15 zile si ii dau in judecata acum, se poate opri perioada de suspendare si pot redobandi permisul inainte de implinirea termenului de suspendare pana la pronuntarea definitiva a instantei?
Cei din teritoriu executa intocmai ordinele date de forurile superioare.

Alte discuții în legătură

Buna ziua. la data de 16.01.2021 mi-a fost suspendat permisul ... Tanas56 Tanas56 Buna ziua. La data de 16.01.2021 mi-a fost suspendat permisul pentru 90 de zile pentru depășirea limitei de viteza și depășirea pe linie continua. În ... (vezi toată discuția)
Dacă am permisul suspendat pen 90 de zile si am luat redobandirea ... catalinciprian catalinciprian Dacă am permisul suspendat pen 90 de zile si am luat redobandirea când iau permisul peste 60 sau 30 zile ? De cand mi sa suspendat permisul sau de când am ... (vezi toată discuția)
Care este termenul de depunere a cererii pentru reducerea perioadei ... alinayahoo alinayahoo Care este termenul de depunere a cererii pentru reducerea perioadei de suspendare a permisului ? (vezi toată discuția)