Buna ziua, intr-un bloc cu 10 apartamente si centrala pe gaz comuna, atunci cand un apartament care nu este locuit solicita debransarea are nevoie de acordul celorlalti? Altfel spus, poate fi obligat un proprietar care nu locuieste in imobil sa plateasca incalzirea celorlalti, cota aferenta suprafetei in proprietate? Se poate obtine cu ajutorul unui avocat o decizie prin care, pe baza unei expertize ca s-a facut debransarea, sa fie exclus de la plata incalzirii celorlalti? Multumesc!
Exista parti comune pentru care trebuie sa plateasca toti proprietarii o cota parte.
Daca nu locuiti in apartament trebuie anuntata asociatia, in scris, cu nr. de inregistrare/ data si cu avizul tuturor celor bransati la centrala puteti primi aprobarea pentru a plati mai putin, cu conditia ca in apartamentul dvs. sa fie inchise caloriferele. Daca aveti masuratori cu gigacalorimetru la iesirea din centrala si la intrarea in fiecare apartament se poate stabili la concret, consumul fiecarui apartament.
ok multumesc, pt partile comune sunt clarificat ca trebuie sa contribui dar nu voi obtine aprobare sa nu platesc cat lipsesc cat timp eu sunt obligat sa le platesc incalzirea celor ce locuiesc acolo, de ce ar fi de acord? iar eu folosesc ocazional apartamentul meu si vreau sa fiu liber sa incalzesc sau nu, fara sa dau explicatii celorlalti, sa platesc cata energie/caldura consum
Normal era sa existe repartitoare. Daca acestea nu inregistreaza , nu aveti de ce sa platiti.
Daca nu sunt repartitoare , chiar daca nu stati acolo, centrala functioneaza. Casa este incalzita. Dvs spuneti ca mergeti din cand in cand acolo. Cine sa va pandeasca cand veniti ca sa va taxeze? Cine verifica daca sunt caloriferele inchise?
Insistati sa se monteze repartitoare.