avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... locuiesc cu chirie intr-o camera (apartament 4 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

locuiesc cu chirie intr-o camera (apartament 4 camere), celelalte ...

locuiesc cu chirie intr-o camera(apartament 4 camere..celelalte 3 camere fiind ocupate de alti chiriasi).din probleme de sanatate +probleme la locul de munca...nu am putut plati luna aceasta chiria...dar am platit utilitatile.am o garantie la propietara egala cu o luna de chirie. acum propietara vrea sa ma evacueze din casa nedorind o despartire amiabila.mie imi trebuiesc minim 30 zile sa caut alta locatie( si sa fac rost de bani sa platesc chiria acolo + chiria si utilitatile aici. declar ca locuiesc in acest imobil de 1 an de zile. am un contract de mana cu propietara. dansa imi spune ca azi sa predau chieile...dar nu am unde sa-mi duc bagajele si unde sta...chiria pe care o dau este de 135 euro pe luna + utilitati in jur de 200 pe luna.toti chiriasii din casa nu au contracte...doamna nu face contract la anaf...si nici nu ma intereseaza pe mine de veniturile dansei.Ce as putea sa fac in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 05:14, 10 Februarie 2022
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate @sadrian , va asigur ca - daca-ti pui mintea - nu e atat de greu sa dai un chirias afara , nu trebuie decat sa faci un drum la o carciuma de cartier , si sa fi dispus sa cheltui ceva bani ... Lasand gluma la o parte , dvs. vi se pare in regula sa ocupi casa cuiva fara drept ? Eu stiu ca , daca nu ai bani , nu mananci ... moral ar fi sa intri in magazin , sa-ti umpli cosul si sa pleci fara sa platesti pentru ca nu ai cu ce si-ti este foame ? PS . Nu mai sunt inregistrate la ANAF contractele de inchiriere , poti sa nici nu faci un asemenea contract , exista doar obligatia de a declara venitul din inchiriere si plata taxelor aferente .
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
noul cod de procedura civila, art. 895 al(1): nicio evacuare din imobilele cu destinație de locuință nu poate fi făcută de la data de 1 decembrie până la data de 1 martie a anului următor, decât dacă creditorul (aici proprietara) face dovada că, în sensul dispozițiilor legislației locative, el și familia sa nu au la dispoziție o locuință corespunzătoare (nu e cazul!) ori că debitorul (dvoastra) și familia sa au o altă locuință corespunzătoare (din nou nu e cazul!) în care s-ar putea muta de îndată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Relatie chirias/proprietar olivianus olivianus buna ziua ! As vrea sa pun in discutie o idee ipotetica. Un proprietar de apartament, inchiriaza aparatamentul, unui chirias.aici sunt 2 variante de ... (vezi toată discuția)
Este legala "garantia" la inchirierea unei locuinte? dar comisionul agentului imobiliar? irol irol Este legala \"garantia\" ceruta de proprietar (locator) la inchirierea unei locuinte? Dar comisionul agentului imobiliar? Nu inteleg de ce viitorul chirias ... (vezi toată discuția)
Chirie restanta la stat, compensare cu valoare imbunatatiri ContSters216223 ContSters216223 Am restanta la chirie.Am gasit pe internet,daca ai facut imbunatatiri,ti se scade din suma (chiria)datorita primariei.Bineinteles ca se poate justifica acele ... (vezi toată discuția)