avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua, Doresc sa aflu cum se va face instructajul ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua, Doresc sa aflu cum se va face instructajul periodic ...

Buna ziua,
Doresc sa aflu cum se va face instructajul periodic ssm/su intr-un santier in care ,,forta de munca,, este din state non ue ( Vietnam, Sri Lanka, etc.) , intrucat ,, angajatorul ,, doreste sa o faca in limba engleza. Precizez ca santierul se afla in Romania. Poate obliga / conditiona cunoasterea unei limbi straine de catre inspectorul / resonsabilul ssm in vreun fel .
Multumesc,
P.S. exista vreo legislatie in vigoare prin care sa se conditioneze angajarea daca se/ nu se cunoaste o limba straina (indiferent de domeniu).
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:54, 8 Februarie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este normal ca instruirea lucratorilor straini care detin permis de lucru in Romania sa se efectueze in limba pe care o cunosc/ o inteleg. Materialele de instruire se intocmesc in limba romana si se traduc in limba engleza.
Din punctul de vedere al angajatorului este mai ieftin sa angajeze un lucrator ssm care cunoaste limba engleza (se presupune ca toti lucratorii straini o cunosc) decat sa plateasca profesori care sa-i invete limba romana pe lucratorii straini.
In legislatie nu exista prevederi expres in acest sens, privind limba in care trebuie instruiti lucratorii straini.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instruiri ssm lucratori straini in romania cornel1969 cornel1969 Buna ziua stimati specialisti Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarele: - urmeaza sa aducem in tara colegi de la firma mama din Germania sa desfasoare anumite ... (vezi toată discuția)
Pentru straini fisa ssm, su se completeaza in limba engleza daca ... Ana Z Ana Z pentru straini fisa SSM, SU se completeaza in limba engleza daca ei inteleg acasta limba? (vezi toată discuția)
Completare fișe ssm, psi legissmsu legissmsu Buna seara, data admiterii la lucru in fisa SSM coincide cu cea din Fisa de PSI sau este ultima data de la ILM -ul din fisa SSM? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)