avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca in week end
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca in week end

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o parere pentru urmatoarea situatie:
Avem un angajat caruia am dori sa ii schimbam programul de lucru astfel- o saptamana luni-vineri, cu repaus saptamanal sambata-duminica; o saptamana luni-joi si duminica, cu repaus saptamanal vineri -sambata.
Daca socotesc pe saptamana calendaristica, am 40 ore lucrate, 48 ore consecutive repaus saptamanal. Dar daca iau luna intreaga si numar 5 zile lucrate, 2 repaus, intr-un interval de 7 zile imi ies 6 zile lucrate. Este in regula, oare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:45, 8 Februarie 2022
Este corect, daca se respecta repausul saptamanal ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate program 12/24 - 12/48 Elena_Denisa Elena_Denisa Buna ziua, am nevoie de ajutor... in exprimare #-o Cum explic cuiva de ce nu e legal 12/24... si atat si ca trebuie sa fie 12/24, 12/48, va rog? (vezi toată discuția)
Intreruperea perioadei de repaus saptamanal AphisG AphisG Buna ziua, Vreau sa va prezint doua situatii: 1. O persoana are program de lucru de luni pana vineri cu sambata si duminica libere. In una din sambete ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare - munca in ture Ada30teo Ada30teo Daca am salariati care lucreaza in ture 1 saptamana 6 h/zi de luni pana vineri si Sambata+Duminica 10h/zi, iar in saptamana urmatoare lucreaza doar de luni ... (vezi toată discuția)