avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... O intrebare care tine de legislatia muncii, dar nu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

O intrebare care tine de legislatia muncii, dar nu stiu exact ...

O intrebare care tine de legislatia muncii, dar nu stiu exact daca este stipulat pe undeva acest aspect.
din ce am inteles eu: ''este ilegal ca angajatorul sa iti impuna sa muncesti in timpul in care tu, ca angajat esti in CO, insaaa, este perfect legal, ca tu ca angajat sa lucrezi pt companie, chiar daca tu esti in timpul tau liber, adica in CO. Nu inteleg de ce este legal sa lucrezi in timpul in care tu esti in CO. Vorbesc strict de lege aici, nu de...ce ii convine sau nu angajatului/angajatorului. Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:43, 8 Februarie 2022
Codul muncii
Articolul 144:
(1) Dreptul la concediu de odihna anual platit este garantat tuturor salariatilor.
(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.
Articolul 151:
(1) Concediul de odihna poate fi intrerupt, la cererea salariatului, pentru motive obiective.
(2) Angajatorul poate rechema salariatul din concediul de odihna in caz de forta majora sau pentru interese urgente care impun prezenta salariatului la locul de munca. In acest caz angajatorul are obligatia de a suporta toate cheltuielile salariatului si ale familiei sale, necesare in vederea revenirii la locul de munca, precum si eventualele prejudicii suferite de acesta ca urmare a intreruperii concediului de odihna.
Nu este nicaieri prevazuta obligatia de a lucra in timpul CO, doar faptul ca un angajator poare rechema din CO un salariat dar numai anumite situatii.
Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna goplanet goplanet Am achizitionat bilet pentru anul viitor, planificarea concediilor nu s-a facut inca pentru 2013. Firma se va muta in alta cladire la anul. Mi se poate refuza ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna - refuz efectuare efm efm avem un salariat care nu a vrut sa-si ia concediul de odihna pe anul trecut desi i-am explicat ca potrivit art 144 din codul muncii \\"dreptul la concediul de ... (vezi toată discuția)
Acordare co 2015 pe baza de programare cristi_afrim cristi_afrim -printr-o decizie a dir. general se pot amâna concediile de odihna pe o perioada asa de lunga de 3 luni? - am programat co in luna iulie, am luat bilet de ... (vezi toată discuția)