avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Imi spuneti, va rog, cat este consumul pausal la apa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Imi spuneti, va rog, cat este consumul pausal la apa rece si ...

Imi spuneti, va rog, cat este consumul pausal la apa rece si apa calda? Imi spuneti, va rog, ce act normativ reglementeaza acest aspect?
Cel mai recent răspuns: anatiti , utilizator 09:22, 24 Martie 2022
În situația în care consumurile totale pe scară sunt mult mai mari față de suma consumului pe pașal + citiri, cum se repartizează acest surplus la apartamentele pe paușal, repectivla cele contorizate?

Mulțumesc

vali m a scris:

Ordinul 343/2010, ANRSC la art.28(3) precizeaza ca la apartamentele considerate fara contorizare se calculeaza norma de 3,3 mc/persoana apa calda si 5.1 mc apa rece/persoana

Ar trebui sa aveti o hotarare de comitet sau AG. Se pot repartiza pe cota parte sau cota parte un anumit procent si diferenta pe numar de persoane.
Daca aveti 50mc pierderi pe o scara de exemplu, repartizati 5 mc...sau 10mc pe cota parte si restul pe numarul de persoane.
Dar, neaparat, aveti nevoie de o hotarare de comitet sau AG.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din experienta nu va sfatuiesc sa-i treceti la pausal ca faceti in talmes balmes la consum cand vine, din nou, cu citiri (In general iese cu plus si cateva luni nu mai plateste). Mai bine, in perioada cand nu vine, ii treceti un consum mediu lunar si apoi va fi mai usor sa regularizati. Cum regularizati daca ii puneti pausal?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2022
anatiti, utilizator
Puteți să detaliați? NU sunt administrator. Oricum consumul meu este mai mic decât paușalul iar alte apartamente contorizate au consum lunar de 0,5 mc/apartamant apă caldă și tot așa pentru apă rece la 3 persoane.
Mulțumesc.
Vorbeam de media consumului dv. pe cateva luni inainte nu de media consumului altor locatari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apometre desigilitate cyan cyan Asociatia de proprietari poate impune sanctiuni prin hotarare a AG in cazul in care se constata la verificarea apometrelor faptul ca sigiliul este deteriorat ... (vezi toată discuția)
Plata in sistem pausal pentru consumul de apa dirina2 dirina2 Buna seara! Va rog sa-mi spuneti care este actul normativ care legifereaza modalitatea si cantitatea de apa rece platita in sistemul pausal? Reprezentantii ... (vezi toată discuția)
Consum apa pausal in bucuresti Anca07 Anca07 Vara trecuta am facut verificarea metrologica a contoarelor de apa in bloc, dar 5 apartamente au refuzat aceasta verificare si nici nu au montat contoare noi. ... (vezi toată discuția)