avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... facultatea=vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

facultatea=vechime

as vrea sa stiu daca facultatea e considerata vechime in urmatoarele conditii: am lucrat din timpul facultatii pe post de 'functionar' stare care a continuat si dupa terminarea studiilor timp de 1 an dupa care am trecut pe post de 'expert'....e vreo conexiune intre functie si facultatea facuta?
Cel mai recent răspuns: ifrimcristina , utilizator 22:03, 15 Octombrie 2006
In conditiile in care inca din timpul facultatii (oricare ar fi fost forma de invatamant, zi sau fara frecventa) ati fost angajata cu CIM, nu beneficiati de asimilarea ca stagiu de cotizare a perioadei astfel lucrate, dvs. realizand stagii de cotizare ca urmare a calitatii de salariat.
Art. 38 din Legea nr. 19/2000 prevede urmatoarele, referitor la problema supusa discutiei:
(1) În sistemul public se asimileaza stagiului de cotizare si perioadele necontributive, denumite în continuare perioade asimilate, în care asiguratul:
a) (...)
b) a urmat cursurile de zi ale învatamântului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normala a studiilor respective, cu conditia absolvirii acestora;
c) (...)
(2) Asiguratii care au absolvit mai multe institutii de învatamânt superior, conform prevederilor alin. (1) lit. b), beneficiaza de asimilarea, ca stagiu de cotizare, a unei singure perioade de studii, la alegere.
(3) Persoanele prevazute la alin. (1) beneficiaza de perioadele asimilate, daca în aceste perioade nu au realizat stagii de cotizare în conditiile prezentei legi.
....dar studiile de masterat sunt considerate vechime in munca????am auzit foarte multe opinii contradictorii.......
pai pentru master ai intrerupt rap de munca, sau ai facut masterul in continuarea facultatii??????????
Legea pensiilor nu spune nimic de asimilarea anilor studiilor posuniversitare cu stagiu de cotizare ( vechime) Deci indiferent daca faci masterul in continuarea faculatii sau intrerupi si apoi il faci nu se asimileaza. Sintagma de invatamant universitar este preluata si de OUG 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de stat. Deci anii de master nu se socotesc fiind invataman postuniversitar
conform legii 19/2000 si a a OUG 158/2005 perioada universitara este considerata atat vechime in munca cat si perioada asimilata stagiului de cotizare, dar atentie acest lucru este valabil numai pentru o facultate

Alte discuții în legătură

Facultate/vechime niculinu niculinu Sunt student in ultimul an, si nu am carte de munca (am22 de ani) , vreau sa stiu daca este adevarat ca pot sa imi trec ca vechime facultatea in cartea de ... (vezi toată discuția)
Studiile de licenta si de masterat sunt considerate vechime? Michi2475 Michi2475 Buna ziua. Am absolvit facultatea in 2008, dupa care am facut si masteratul 2 ani. Precizez ca in perioada cat am absolvit studiile nu am fost angajata. ... (vezi toată discuția)
Perioade asimilate Garname Garname \\"Studiile postuniversitare de specializare\\" care dau dreptul de a profesa in alta specializare sunt considerate sau nu perioade asimilate, de vreme ce se ... (vezi toată discuția)