avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Studiile de licenta si de masterat sunt considerate ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Studiile de licenta si de masterat sunt considerate vechime?

Buna ziua. Am absolvit facultatea in 2008, dupa care am facut si masteratul 2 ani. Precizez ca in perioada cat am absolvit studiile nu am fost angajata. Intrebarea mea este, oare mi se considera vechime? Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:03, 11 Octombrie 2018
Facultatea sigur, masterul pana acum nu se lua in calcul dar in noul proiect al legii pesiilor se mentioneaza ca si masterul va constitui vechime in munca. Asteptam sa se aprobe noua lege a pensiilor
Nici facultate si nici masterul nu sunt considerate vechime in munca.


In prezent:
Legea nr.263/2010 prevede:
Art. 49
(1) In sistemul public de pensii se asimileaza stagiului de cotizare si perioadele necontributive, denumite in continuare perioade asimilate, in care asiguratul:
.....
b) a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normala a studiilor respective, cu conditia absolvirii acestora cu diploma;
......

Astfel, perioada in care ati urmat cursurile de zi ale unei facultati constituie stagiu de cotizare asimilat la pensie.
Vreau sa specific ca nu am facut facultatea la zi, ci la distanta, se considera vechime atunci?
Nu se considera vechime in munca si nici stagiu de cotizare la pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu ani facultate stanca123 stanca123 daca facultatea este de 5 ani iar eu m am angajat din anul 4, primii 3 ani de facultate se considera vechime in munca? (vezi toată discuția)
Vechime in munca vpinzariuc vpinzariuc am absolvit facultatea de tehnologie chimica organica in perioada 1982-1988 din ce motiv nu se ia in considerare ca vechime in munca asimilata? va multumesc (vezi toată discuția)
Anii de facultate si masterat sunt considerati vechime in munca? user123456 user123456 in extrasul revisal apar locurile de munca si inclusiv anii de facultate ca si vechime? (vezi toată discuția)