avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general PFA care are contract de comodat cu un autoturism.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

PFA care are contract de comodat cu un autoturism.

In cazul unui PFA care are contract de comodat cu un autoturism cu folosire mixtă personala/PFA se deduc jumătate din cheltuielile cu combustibilul sau și jumatate din cheltuielile cu schimbul de ulei, montare instalație GPL , RCA, impozit șamd.....
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Februarie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: oliver mandic , utilizator 18:22, 11 Februarie 2022
Sa vedem ce zice Codul fiscal : art 68

Se deduc astfel :
k) 50% din cheltuielile aferente vehiculelor rutiere motorizate care nu sunt utilizate exclusiv în scopul desfășurării activității și a căror masă totală maximă autorizată nu depășește 3.500 kg și nu au mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând și scaunul șoferului, aflate în proprietate sau în folosință.

Norme de aplicare :

Dacă vehiculele respective nu sunt utilizate exclusiv în scopul desfășurării activității, se limitează la 50% dreptul de deducere a cheltuielilor efectuate conform art. 68 alin. (4) și (5) din Codul fiscal legate de aceste vehicule, cu excepția cheltuielilor privind amortizarea pentru care se aplică regulile privind amortizarea prevăzute la art. 28 titlul II din Codul fiscal, după caz.
În cadrul cheltuielilor supuse limitării fiscale se cuprind cheltuielile direct atribuibile fiecărui vehicul, inclusiv cele reprezentând: impozitele locale, asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, inspecțiile tehnice periodice, rovinieta etc.
Mulțumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comodat johnny_1961 johnny_1961 Buna ziua, Am o masina in leasing si as vrea sa ii fac baiatului meu (PFA) contract de comodat pentru a-si deduce din cheltuieli.Domeniul PFA este de ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile contract de comodat auto Elena 47 Elena 47 Am inteles din discutiile forumului ca cheltuielile unui autovehicul care nu e folosit exclusiv in scopul afacerii si pentru care s-a incheiat un contract de ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile pfa Daniel Manciu Daniel Manciu Buna ziua, Fara contract de comodat in ce proportie se pot deduce urmatoarele cheltuieli: 1. Consumul de benzina, RCA, CASCO, rovinieta, reparatii, ... (vezi toată discuția)