iojamaria a scris:
Ceea ce trebuie sa mai stiti este ca atunci cand asistentul personal se afla in concediu de odihna, persoana cu handicap are dreptul la o indemnizatie egala cu salariul net al asistentului sau.
Deci ar fi bine sa faceti si o astfel de cerere la primarie , pentru a stabili dreptul la indemnizatie al copilului d-voastra, ( dace este minor o veti ridica tot d-voastra).
Succes!
Aflasem despre această indemnizaţie, am şi primit-o, dar vă mulţumesc din suflet pentru informare. :)
Kyandra a scris:
Nu stiu cum v-au calculat cei de la primarie, dar din analiza legii 448/2006 si a normelor de aplicare a acesteia, rezulta urmatoarele:
1. asistentul personal al persoanei cu handicap are dreptul la concediu de odihna platit, separat de salariu.
2. cand intra in concediu asistentul personal, i se platesc urmatoarele drepturi:
a) salariul intreg pentru luna anterioara intrarii in concediu;
b) indemnizatia de concediu aferenta numarului de zile la care este indreptatit;
c) o indemnizatie egala cu salariul asistentului social debutant cu studii medii pentru persoana cu handicap, pentru perioada cat asistentul personal se afla in concediu.
Art. 36 din legea 448/2006
Daca nu v-au platit cele de mai sus, puteti face sesizare fie la directia de munca judeteana, fie la directia judeteana pentru protectia copilului si a persoanelor cu handicap.
Mulţumesc mult şi dumneavoastră pentru trimiterea la articolul legii despre drepturile asistenţilor personali. Îmi este foarte binevenită. :)