avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. Lichidatorul refuza sa imi elibereze ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. Lichidatorul refuza sa imi elibereze adeverinta cu ...

Buna ziua. Lichidatorul refuza sa imi elibereze adeverinta cu vechimea in munca si dupa ce l-am notificat. Ce este de facut ?, sa ma adresez instantei, care? tribunal, judecatorie? Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: mitica1967 , utilizator 15:33, 16 Martie 2022
1. Art. 34 C.mun.
.....
(6^1) În cazul în care angajatorul se află în procedură de insolvență, faliment sau lichidare conform prevederilor legale în vigoare, administratorul judiciar sau, după caz, lichidatorul judiciar este obligat să elibereze salariaților un document care să ateste activitatea desfășurată de aceștia, conform prevederilor alin. (5), să înceteze și să transmită în registrul general de evidență a salariaților încetarea contractelor individuale de muncă.

2. Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Multumesc mult pentru raspuns. O zi buna va doresc.
Buna ziua. Va rog mult sa ma indrumati in speta prezentata. Societatea se afla in procedura de lichidare. Lichidatorul refuza sa imi elibereze adeverinta cu vechimea in munca. Am sesizat si ITM in cazul de fata ITM Calarasi. Am primit raspuns de la ITM, ca ei pentru perioada care am solicitat vechimea in munca (1982-1985) nu detin evidente si ma indruma tot catre lichidator. Vreau sa deschid actiune in instanta catre lichidator. cu obligatia de a face Care este competenta in acvest caz.. tribunalul sau judecatoria. stiu ca tribunalul judeca litigiile de munca.... Multumesc mult. O zi buna va doresc
Tribunalul ... intr-adevar, perioada respectiva nu se afla in evidenta ITM-ului,
Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc mult pentru raspuns. O zi deosebita va doresc....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compania la care lucram este ... pyanystul pyanystul Buna ziua. Am urmatoarea problema: compania la care lucram este in procedura de insolventa, avand deja un administrator judiciar ales de tribunal pentru a ... (vezi toată discuția)
Adeverinta grupa de munca aur19 aur19 Buna Ziua, Ma numesc Aurora si ma confrunt cu problema obtinerii unei adeverinte pentru grupa de munca. Firma la care am lucrat nu mai exista. Cine mai ... (vezi toată discuția)
Eliberare adeverinte vechime in munca - unde? gabrielle-niki gabrielle-niki Buna ziua! Dupa ce am apelat la mai multe institutii publice nu am gasit nici un raspuns la problema mea. O ruda apropiata a lucrat la 2 firme (lichidate ... (vezi toată discuția)