avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declararea veniturilor din reclame Google sau Unity
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declararea veniturilor din reclame Google sau Unity

Salut, curând voi publica un joc pe google play și îl voi monetiza prin reclame. Singura problemă este că după multe articole citite pe internet acum sunt confuz în legătura cu declararea veniturilor la anaf și de aceea mă adresez dumneavoastră cu câteva întrebări.
1. Va fi nevoie de un Pfa/Srl pentru acest tip de venituri?
2. Veniturile din reclamele puse pe propria mea aplicație sunt considerate venituri din proprietate intelectuala?( dacă este asta din ce am înțeles nu va fi nevoie de înființarea unei firme).
3. Alt articol se referea la faptul că dacă depășesc o anumită sumă va trebui să mă declar ca plătitor de VAT, iar dacă mă încadrez în suma respectivă(50.000€) nu voi fi nevoit să mă declar plătitor, dar va trebui să mă înregistrez cu un numar VAT.
4. În legătură cu VAT, nu sunt familiarizat cu asta și nu știu cum funcționează, de aceea nu sunt sigur și nu susțin cele de mai sus.
5. Veniturile vor fi din străinătate, asta inseamnă că va trebui să platesc 40% taxe?

Toate aceste informații au fost luate din nenumărate articole iar acum vreau doar să mă lămuresc și să-mi dau seama ce pot face în continuare.

Mulțumesc anticipat pentru timpul acordat citirii și pentru eventualele răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 18:39, 20 Februarie 2022
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Dvs veti obtine venituri cu caracter de continuitate , prin urmare aveti nevoie de o forma autorizata pt desfasurarea de activitati economice PFA . Nu e obligatoriu SRL.
2. In opinia mea sunt venituri din activitati independente ce faceti dvs . Ele se impoziteaza cu 10% la venit net ( incasari - plati ) si daca depaseste venitul net 30.600 veti datora contributii sociale in suma fixa : CAS 25% x 30.600 = 7650 si CASS 10% x 30.600 = 3060 , platiti o singura data pe an.
Se depune Declaratia unica de ex pt anul incasarile din 2022 , pana la 25.05.2023.
3. Pentru serviciile prestate din care incasati venituri pe reclame trebuie sa va luati in cod special de TVA si sa facturati de pe acel cod catre Google.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog sa mi spuneti ce taxe trebuiesc platite la ... mirelluta_m2005 mirelluta_m2005 Buna ziua, Va rog sa mi spuneti ce taxe trebuiesc platite la un PFA. Multumesc! (vezi toată discuția)
Trebuie sa platesc taxe si impozite? vladuq vladuq Salutare ! Am o intrebare despre taxe si impozite in Romania. Daca fac CPA Marketing / Affiliate Marketing si retrag banii in PayPal (dar nu ii retrag mai ... (vezi toată discuția)