avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Boxă abandonată. Bună ziua, Vin către ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Boxă abandonată. Bună ziua, Vin către dvs. cu următoarea situatie: Am cumpărat ...

Bună ziua,
Vin către dvs. cu următoarea situatie:
Am cumpărat un apt și la subsolul blocului exista un o boxă care a aparținut unui proprietar care s-a mutat cu mulți ani în urmă și a lăsat-o de izbeliște, cu tot felul de lucruri(lăzi cu sticle goale, cauciucuri... etc.)
M-am interesat dacă a fost preluată de altcineva și nu a fost revendicata de nimeni. Prin acea încăpere trec 2 conducte de apă.
Am ridicat un zid de Bca pe mijlocul încăperii, lăsând liber accesul la țevi.
După câteva luni, s-a trezit un vecin că el vroia sa-și facă în acel loc boxă, că ușa de acolo ii aparține și a început să vină cu tot felul de amenințări.
Cât timp acel spațiu a fost plin de diverse(am cărat 1 săptămâna de acolo) nu a avut nimeni nimic de revendicat, acum că este curat, construit zid..... A venit cu pretenții.
Tin să precizez că aceste boxe din subsol nu apar în nici un act.
Întrebarea mea către dvs. este : poate acesta să facă ceva în detrimentul meu?
Pot să stau liniștit sau să mă aștept la "bucurii"?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: TopG , utilizator 20:58, 22 Februarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti la ce va astepta. Toate boxele de la subsol "construite" de cei din bloc sunt ilegale. Asa ca nu poate invoca nici un drept de proprietate.
Mulțumesc frumos pentru răspuns


latka a scris:

Nu aveti la ce va astepta. Toate boxele de la subsol "construite" de cei din bloc sunt ilegale. Asa ca nu poate invoca nici un drept de proprietate.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiind vorba despre subsol tehnic,respectiv parte comuna,conform disp L nr 196/2018 proprietarii nu au drept legal sa schimbe aspectul si destinatia partii comune de condominiu fara acceptul vecinior si al asociatiatiei de proprietrai
Tot conform disp L nr 196/2018 proprietarul poate utiliza exclusov partea comuna prin incheierea de contract d einchiriere sau d efolosinta
Fiind vorba despre parte comuna,nu aveati dretul sa executati modificari respectiv sa edificati acel zid
Atat asociatia de proprietari cat si orice persoana interesata va pot produce probleme prin simpla sesizare oficiala la ISU sau disciplina in constructii care nu permit modificarea subsolurilor tehnice si depozitarea de bunuri cu risc si care dispun dezafectarea zonei cu readucerea la forma anterioara interventiei si suplimentar aplica amenda
Mulțumesc pentru răspuns.
Nimeni din cei care și-au făcut boxe nu au vreun act, contract.
Și respectivul vecin are boxă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Domiciliez într-un bloc, unde la subsol este un spațiu tehnic, ... ceciliabraek@gmail.com ceciliabraek@gmail.com Domiciliez într-un bloc, unde la subsol este un spațiu tehnic, proprietate comună, nefiind prevăzut cu boxe sau depedințe din construcție, aspect ce ... (vezi toată discuția)
Abuz presedinte asociatie de proprietari MagicPlanet99 MagicPlanet99 Buna ziua , La mine in bloc fiecare si-a construit la subsolul blocului ,boxa dupa propiul plac , dupa ce am intrebat vecinii detinatori de boxe cum au ... (vezi toată discuția)