avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Plata Angajat SRL din procent
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Plata Angajat SRL din procent

Buna ziua, eram interesat daca pot angaja o persoana si sa o platesc cu un procent dintr-o anumita suma pe care o produce lunar? ( exe :
80% din incasarile din luna curenta)
Cel mai recent răspuns: ioancu , utilizator 17:28, 23 Februarie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da se poate insa in contractul de munca este obligatoriu trecut salariul de incadrare cel putin salariul minim de 2550 lei la o norma intreaga de 8 ore sau proportional daca norma e mai mica.
Tot in contract se trece la Alte clauze ca salariatul va putea beneficia de premii/bonusuri in functie de realizari.
Acesta va fi trecut in REVISAL. ( salariul de incadrare de 2550 lei minim cel putin )

Dar luna de luna cand se va face statul de plata ( la alte venituri /premii / bonusuri ertc ) se va trece diferenta pana la cei 80% din incasarile lunii curente . Evident ca salariul nu va putea fi mai mic decat 2550 lei brut.
Iar daca persoana careia i-as oferi salariu ar putea lucra si 2h/zi in unele zile, tot 2550 lei brut ar trebui sa ofer?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ar lucra 2h/zi si contractul lui este de 8ore/zi inseamna ca 6 ore vor fi absente si va fi platit doar aferent celor 2 ore . Salariul de incadrare este fix cf contract la 2550 lei dar pe stat de plata se va calcula proportional ( se trec orele lucrate in luna adica in loc de 160 ore cat are februarie ..se va trece 40 ore ( adica 2 ore /zi) si rezulta salariu brut 638 lei .

Trebuie facut pontajul pe fiecare zi in parte cand se face statul de plata. .
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am avut salariul brut 2500 lei si incepand cu luna ... Popescu Stefan Catalin Popescu Stefan Catalin Buna ziua. Am avut salariul brut 2500 lei si incepand cu luna martie 2021 am program de doua ore pe zi, salariul fiind de 625 de lei, suma care este ... (vezi toată discuția)
Angajare student din republica moldova ionela11 ionela11 Buna ziua, Societatea ar vrea sa angajeze un student din Republica Moldova care are \"permis de sedere temporara, student drept de munca\" in Romania. ... (vezi toată discuția)
Salarizare ninocica ninocica daca angajej o persoana cu 2/h pot sa pun salariul aferent la 2h pe contractul de munca s-au trebue sa ilpun la fel ca la cel cu norna intreaga (vezi toată discuția)