avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Aș dori să întreb se pot aloca din microgant de ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Aș dori să întreb se pot aloca din microgant de 2000 eu pentru ...

Aș dori să întreb dacă se pot aloca din microgant de 2000 eu pentru achiziția de gresie ,și material lemnos pentru amenajarea unei terase acoperite ,astea fiind realizate in regim propriu??
Ultima modificare: Miercuri, 23 Februarie 2022
mate2007, utilizator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 17:13, 23 Februarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform Art. 4.3.1. (1) din procedura de implementare obiectul finanţării (cheltuielile eligibile) trebuie să se încadreze în una sau mai multe din următoarele categorii eligibile:

a) Stocurile de materii prime, materiale, mărfuri, precum și alte categorii de stocuri necesare activității curente/operaționale.

b) Datorii curente și restante față de furnizorii curenți, inclusiv față de furnizorii de utilități potrivit contractelor încheiate;

Plata serviciile contabile este eligibilă și încadrează drept datorii curente și restante către furnizori necesare desfășurării activității.

c) Chiria pe bază de contract încheiat, pentru sediul social/punctul de lucru unde se desfășoară activitatea pentru care se solicită finanțare;

d) Achiziția de servicii și reparații necesare activității curente de bază, cu excepția serviciilor de consultanță, studii și alte categorii de servicii indirecte cu activitatea curentă;

e) Echipamentele de protecție medicală, inclusiv materiale de dezinfecție pentru protecția împotriva răspândirii virusului SARS-CoV- 2;


f) Achiziția de obiecte de inventar, inclusiv obiecte de inventar de natura mijloacelor fixe necesare pentru reluarea activității curente;

g) Achiziția de echipamente, utilaje, instalații, tehnologii, dotări independente necesare pentru reluarea activității;

Achiziția de softuri, licențe sau aplicații este eligibilă este eligibilă și se încadrează la datorii curente și restante către furnizori, sau achiziția de echipamente sau tehnologii necesare desfășurării activității.

h) Cheltuieli privind plata datoriilor către bugetul statului.

Din banii de grant se pot plăti impozite și taxe către bugetul de stat, inclusiv contribuții salariale, CAS, CASS, impozit pe dividende, impozit pe venitul microîntreprinderilor, impozit pe profit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt beneficiarul unui microgrant. ronom65 ronom65 Bună ziua Sunt beneficiarul unui microgrant. Aș dori să știu dacă cheltuielile cu amenajarea biroului de lucru respectiv achiziția de mobilier, laptop, ... (vezi toată discuția)
Achizitia unei autoutilitare prin grant capital de lucru ... danany danany ACHIZITIA UNEI AUTOUTILITARE PENTRU DESFASURAREA ACTIVITATII SE POATE FACE DIN GRANTUL PENTRU CAPITAL DE LUCRU? (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile pentru masura 1 - microgranturi pentru imm narcispataru narcispataru Buna ziua, Am aplicat pentru Masura 1 - Microgranturi pentru IMM fara salariati si am obtinut micrograntul ( contractul semnat si plata contractului). Codul ... (vezi toată discuția)