avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Sunt beneficiarul unui microgrant.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Sunt beneficiarul unui microgrant.

Bună ziua
Sunt beneficiarul unui microgrant. Aș dori să știu dacă cheltuielile cu amenajarea biroului de lucru respectiv achiziția de mobilier, laptop, filtru de cafea, aspirator intră în categoria cheltuielilor eligibile.
Mulțumesc
Ultima modificare: Luni, 4 Aprilie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 17:38, 2 Aprilie 2022
Cheltuieli eligibile Microgrant 2.000 euro

Conform Art. 4.3.1. (1) din procedura de implementare obiectul finanţării (cheltuielile eligibile) trebuie să se încadreze în una sau mai multe din următoarele categorii eligibile:

a) Stocurile de materii prime, materiale, mărfuri, precum și alte categorii de stocuri necesare activității curente/operaționale.

b) Datorii curente și restante față de furnizorii curenți, inclusiv față de furnizorii de utilități potrivit contractelor încheiate;

Plata serviciile contabile este eligibilă și încadrează drept datorii curente și restante către furnizori necesare desfășurării activității.

c) Chiria pe bază de contract încheiat, pentru sediul social/punctul de lucru unde se desfășoară activitatea pentru care se solicită finanțare;

d) Achiziția de servicii și reparații necesare activității curente de bază, cu excepția serviciilor de consultanță, studii și alte categorii de servicii indirecte cu activitatea curentă;

e) Echipamentele de protecție medicală, inclusiv materiale de dezinfecție pentru protecția împotriva răspândirii virusului SARS-CoV- 2;


f) Achiziția de obiecte de inventar, inclusiv obiecte de inventar de natura mijloacelor fixe necesare pentru reluarea activității curente;

g) Achiziția de echipamente, utilaje, instalații, tehnologii, dotări independente necesare pentru reluarea activității;

Achiziția de softuri, licențe sau aplicații este eligibilă este eligibilă și se încadrează la datorii curente și restante către furnizori, sau achiziția de echipamente sau tehnologii necesare desfășurării activității.

h) Cheltuieli privind plata datoriilor către bugetul statului.

Din banii de grant se pot plăti impozite și taxe către bugetul de stat, inclusiv contribuții salariale, CAS, CASS, impozit pe dividende, impozit pe venitul microîntreprinderilor, impozit pe profit.

În privința contribuțiilor datorate pentru PFA, sunt eligibile cele în numele PFA, pe CNP. Nu sunt eligibile taxele și impozitele la bugetul local și amenzile de orice fel.

Link sură:
[ link extern ]

Cheltuieli neeligibile
Nu sunt eligibile cheltuielile aferente salariilor, achiziţiilor de bunuri second-hand, nu sunt permise achizițiile în sistem leasing, iar cheltuielile cu chiria activelor corporale nu sunt eligibile.

Cheltuiala pe TVA este eligibilă dacă este nerecuperabilă, adică doar dacă eşti neplătitor de TVA.

Pentru decontarea datoriilor sunt eligibile și facturile emise anterior semnării contractului care vor fi achitate din micrograntul acordat în cadrul măsurii, după data semnării contractului;

Cheltuielile cu consultanța nu sunt eligibile în cadrul prezentei măsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aș dori să întreb se pot aloca din microgant de 2000 eu pentru ... mate2007 mate2007 Aș dori să întreb dacă se pot aloca din microgant de 2000 eu pentru achiziția de gresie ,și material lemnos pentru amenajarea unei terase acoperite ... (vezi toată discuția)
Achizitia unei autoutilitare prin grant capital de lucru ... danany danany ACHIZITIA UNEI AUTOUTILITARE PENTRU DESFASURAREA ACTIVITATII SE POATE FACE DIN GRANTUL PENTRU CAPITAL DE LUCRU? (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile pentru masura 1 - microgranturi pentru imm narcispataru narcispataru Buna ziua, Am aplicat pentru Masura 1 - Microgranturi pentru IMM fara salariati si am obtinut micrograntul ( contractul semnat si plata contractului). Codul ... (vezi toată discuția)