avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Intrebare legislatie anaf
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Intrebare legislatie anaf

De curand am vazut pe site-urile astea de stiri ca de la 1martie cei ce au datorii la anaf risca dosar penal si as vrea sa stiu de la expertii in legislatie ce inseamana asta?
Toti cei ce avem datorii la anaf riscam astfel de sancțiuni? Citisem "neplata inpozitului retinut la sursa", asta e valabil pentru toate companiile, pfa-uri? Mulțumesc pentru viitoarele clarificări legislative.
Cel mai recent răspuns: him19 , utilizator 16:57, 27 Februarie 2022
Este vorba despre impozitul și contribuțiile sociale reținute salariaților, impozitul reținut asociaților sau acționarilor pentru dividende etc.
Va mulțumesc pentru răspunsul prompt. Eram doar îngrijorat deoarece in perioada asta a pandemiei veniturile pfa-ului meu au scazut si am niste restante la anaf si voiam sa stiu daca risc mai mult decat acele penalități si dobanzi pe care anaf-ul le percepe?
Citisem eu ca era vorba despre impozitul cu retinere la sursa, insa nu stiam exact ce inseamna asta, de aceea am si intrebat aici unde avem si experti in domeniul legislatiei.


Iulian MANEA a scris:

Este vorba despre impozitul și contribuțiile sociale reținute salariaților, impozitul reținut asociaților sau acționarilor pentru dividende etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie fiscala pentru venituri din dividende de pe burse internationale stela223 stela223 Va salut, In cazul in care am incasat venituri extra-salariale din dividende obtinute pe bursa internationala, exista obligativitatea de a depunde ... (vezi toată discuția)
Actionar dacia - pensionar, dator la fisc desi nu a primit un leu dividende in viata lui byrev byrev Dupa marea teapa a privatizarilor in masa, bunica mea a devenit actionar la Dacia, actiuni care ulterior au fost \\\\"diluate\\\\" prin matrapazlacuri ... (vezi toată discuția)
Poprire anaf trimisa la angajator zulg zulg Buna ziua, Se da situatia: o persoana este pensionara si are poprire pe o suma din pensie, pentru ANAF, de la un PFA care are activitatea ... (vezi toată discuția)