avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am fost citat intr-o actiune ca intervenient.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am fost citat intr-o actiune ca intervenient.

Buna seara,

Am avut un accident rutier soldat cu victime . S-a deschis dosar de vatamare corporala, dupa care s-a clasat nefiind probleme majore cu privire la sanatatea victimelor implicate.

Astazi primesc citatie ca eu fiind parte intervenienta intr-un dosar unde reclamantul este o firma care repara masini si pârâta ASIROM Vienna Insurance ( asiguratorul meu ).

Pe aceasta cale doresc sa stiu, va rog, daca sunt nevoit sa imi iau avocat pentru a trimite intampinare / o pot redacta eu, sau este doar o formalitate la care eu nu e nevoie sa intervin in vreun fel, asta fara sa periclitez o eventuala decizie de judecata care sa ma implice in vreun fel material, sau in dezavantajul meu.

Multumesc anticipat,
Ultima modificare: Luni, 28 Februarie 2022
alinnm, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
In accidentele rutiere, aceasta procedura este curenta: soferul vinovat de producerea accidentului sa fie introdus in cauza ca intervenient fortat.
De regula, introducerea in cauza ca intervenient fortat este doar pentru opozabilitatea hotararii.
Dar, in cazul dvs., in mod particular, avand in vedere ca vorbim despre o societate de asigurari cu probleme si aflata in insolventa, opinia mea este ca ar trebui sa va luati avocat si sa se prezinte la proces.
Este clar ca fiind societatea in insolventa, nu se va putea recupera contravaloarea daunei de la aceasta. In acest caz, se vor indrepta impotriva soferului vinovat de producerea accidentului pentru recuperarea prejudiciului. Din aceasta cauza, in mod special in situatia aceasta, ar trebui sa va faceti apararile printr-un specialist.
Ultima modificare: Marți, 1 Martie 2022
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intervenient fortat dosar dauna auto adimanea adimanea Buna ziua! Un prieten, este citat ca fiind intervenient fortat, intr-un dosar in care reclamantul,cere daune Euroins, in urma unui accident rutier. Tinand cont ... (vezi toată discuția)
Procedura de conciliere intr-o dauna rca horace2009 horace2009 Cum se realizeaza o procedura de conciliere transmisa catre societatea de asigurare RCA ? Accident soldat doar cu daune materiale Vreau sa chem in instanta ... (vezi toată discuția)
Intampinare intervenient fortat in actiune in regres asigurare rca Delia Popescu Delia Popescu Buna ziua, As dori sa stiu la ce se refera [b]Intampinarea[/b] care trebuie sa sa o formuleze [b]Intervenientul fortat,[/b] in cazul unei actiuni in regres, ... (vezi toată discuția)