avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Suntem 2 frati si mostenim o casa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Suntem 2 frati si mostenim o casa parinteasca. Ambii ...

Buna ziua,
Suntem 2 frati si mostenim o casa parinteasca.Ambii casatoriti cu copii.Casa parintilor nu a fost intabulata pe ei,doar trecuta in registru agricol,fiind construita cu vreo 80 ani de urma.Dupa moartea parintilor am facut succesiunea iar casa s-a impartit egal intre noi,mostenitorii.In actele de atunci s-a produs o greseala,iar casa apare construita in anul 1969.
Sotul meu a decedat in 1970(mentionez ca parintii mei erau in viata).Recent am gasit un cumparator,am demarat actiunea de vanzare- cumparare iar notarul ne-a spus ca actele nu sunt in regula deoarece trebuie sa deschid succesiune cu sotul decedat si fiul nostru(practic sotul decedat si fiul nostru in viata trebuie trecuti in actele acelei case)
Totusi am o neclaritate.De ce sotul meu decedat si fiul meu au parte la casa parinteasca avand in vedere ca eu traiesc.
Este corecta abordarea sau trebuie sa schimb notarul?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:18, 4 Martie 2022
schimbati notarul, doamna, asta o fi inteles ca acea casa a fost a parintilor sotului
Ultima modificare: Vineri, 4 Martie 2022
gi-jane2, moderator
A primit toate documentele,deci cum sa faci o asemenea confuzie in calitate de notar?
Este foarte ciudat....practic discutam de dreptul la mostenirea socrilor a unui om decedat?
practic, nu. E o eroare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! se da urmatoarea situatie! tatal sotului meu (decedat) ... LeoRamona76 LeoRamona76 Buna seara! Se da urmatoarea situatie! Tatal sotului meu (decedat) a lasat mostenire copiilor lui o casa. Socrul meu mai avea o sora care la randul ei avea un ... (vezi toată discuția)
Se poate ca soacra mea să se declare singura moștenitoare a soțului ei, omițând cei doi copii pe care i-a avut în timpul căsniciei? rycy rycy Bună ziua. Soacra mea a făcut acte la primărie trecând toată averea soțului ei pe numele ei eliminând cei doi copii ca ea să rămână singura ... (vezi toată discuția)
Casa noastră e pe numele socrului. putem avea probleme cu fratele soțului când se va dezbate succesiunea? AlyB. AlyB. Eu am casa pe numele socrului. Soțul meu mai are un frate. După decesul socrului, fratele soțului care actual sta în casa părintească cu soacra-mea, se ... (vezi toată discuția)