avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună ziua, soțul meu avea din 27 decembrie un nou ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ziua, soțul meu avea din 27 decembrie un nou job, intre ...

Bună ziua, soțul meu avea din 27 decembrie un nou job, intre timp seful lui a angajat si alte persoane care sa ii fie oarecum superiori, ieri i s-a adus la cunostinta ca au verificat la politie (ma indoiesc ca este legal) si ca apare o plangere pe numele lui, de acum 7-8 ani cand era presedinte de bloc si 2 idioti l-au dat in judecata, fara castig de cauza, cazierul este ok, dar au zis ca datorita acelei plangeri, nu vor sa mai continue colaborarea, este legal sa faca asta, este legal sa verifici la politie "prin pile"? Putem face ceva? Nu mi se pare normal si firesc ca daca nu poti gasi alt motiv sa nu mai continui colaborarea sa incepi cu asa ceva , personal as vrea sa depuna o plangere, este posibil asa ceva? Chiar daca nu o sa mai stea angajat la acest patron, dar macar sa vada ca nu este normal sa faci astfel de lucruri, alte divergente nu au avut, din contra a avut performante profesionale si a indeplinit tot ceea ce a promis ca face. Mulțumesc pentru timpul acordat si pentru eventualele raspunsuri.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista websiteul jurisprudenta.com . Acolo se poate vede cine pe cine a dat in judecata, atat in civil cat si in penal. Nu e nevoie de nicio pila pentru a verifica pe cineva. (Zice ca e anonimizat, dar e doar o gluma.)

E mai bun ca portal.just.ro , deoarece datele de pe al doilea dispar dupa un numar de ani.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Martie 2022
tgeorgescu, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Demisia reprezinta un act unilateral, manifestarea de vointa este liber exprimata.

Sotul dumneavoastra sa nu isi dea demisia, ori sa accepte incetarea contractului de munca in baza acordului partilor.

Concedierea din motive imputabile salariatului trebuie sa aiba o cauza serioasa.

Nu pot fi invocate imprejurari de acum 7 ani, ci imprejurari in legatura cu nesocotirea atributiilor de serviciu.

Daca opereaza cercetarea disciplinara, in aceasta etapa,sotul poate fi asistat de un avocat.

Ulterior, acesta poate contesta decizia de concediere, cerand reintegrarea sa , in postul de munca avut anterior, precum si plata drepturilor salariale aferente, in mod retroactiv, de la data cand a operat concedierea.


Informatiile gasite de angajator au fost identificate, probabil, pe www.portal.just.ro.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata salarii cry23 cry23 As avea si eu o intrebare: firma la care lucrez nu a mai platit salariile din august si nimeni nu ne-a comunicat absolut nimic. Firma are administrator ... (vezi toată discuția)
Abuzurile patronilor nepedepsite mihainita mihainita am lucrat ca sofer pe camion de 40 tone si am fost concediat pentru ca am refuzat sa incalc regulamentul 561/2006 referitor la timpii de lucru si de odihna.Nu ... (vezi toată discuția)
Plata concediului de odihna neacordat codulmuncii codulmuncii Buna ziua. Sunt in conflict cu angajatorul deoarece nu vrea sa-mi plateasca concediile neefectuate din vina sa. Ce trebuie sa fac mai departe? (vezi toată discuția)