am o nelamurire: se specifica undeva in codul fiscal ca un aviz emis la sfarsitul anului (in speta 29.12.2009) trebuie facturat obigatoriu pana la sfarsitul anului 2009?
Factura a fost emisa in 04.01.2010 iar clientul mi-o refuza. Nu stiu cum sa procedez.#-o
Art 155
"(1) Persoana impozabila care efectueaza o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, alta decat o livrare/prestare fara drept de deducere a taxei, conform art. 141 alin. (1) si (2), trebuie sa emita o factura catre fiecare beneficiar, cel tarziu pana in cea de-a 15-a zi a lunii urmatoare celei in care ia nastere faptul generator al taxei, cu exceptia cazului in care factura a fost deja emisa."
Art 134.1
"(1) Faptul generator intervine la data livrarii bunurilor sau la data prestarii serviciilor, cu exceptiile prevazute in prezentul capitol."
Rezulta ca o factura trebuie emisa pina in 15 a lunii urmatoare faptului generator, care in cazul dvoastra este data livrarii bunurilor care trebuie sa coincida cu data emiterii avizului de insotire a marfii. Cititi si exceptiile de la art 134.1 pentru a verifica daca nu va incadrati intr-una din acele situatii.