avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Popriri multiple la o pensie de varsta,in valoare de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Popriri multiple la o pensie de varsta,in valoare de 997lei/luna

Buna ziua,la o pensie de varsta,in valoare de 997lei,dupa toate majorarile facute,si dupa 35 de ani de munca,recunoscuti la calcularea pensiei,as vrea sa stiu cate popriri se pot aplica asupra pensiei?
Precizez faptul ca exista deja 2 popriri,una pe contul bancar unde se vireaza pensia,in valoare de 100 lei,iar a doua la Casa de Pensii,care pana in prezent blocau 71 lei pentru un executor,aceste 2 popriri fiind aplicate de peste 2 ani asupra pensiei.
In talonul lunii martie 2022,Casa de Pensii mi-a retinut 200 lei,iar cand am cerut explicatii de ce mi s-au retinut,mi s-a spus simplu ca executorul a cerut majorarea retinerii !!!
Nu stiu daca exista o astfel de procedura,cert este ca executorul mi-a comunicat ca nu a cerut asa ceva!
Inca mai astept explicatii de la Casa de Pensii!
Intrebarea mea este,avand in vedere cuantumul pensiei in valoare de 997 lei,cate popriri pot avea pe pensie ? Exista deja 2,a aparut a3a !
Multumesc !
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Martie 2022
Tasha18, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
(3) Veniturile din muncă sau orice alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia, în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmărite numai asupra părţii ce depăşeşte jumătate din acest cuantum.

suma ce va poate fi retinuta e de 235 de lei pt toate popririle, oricate ati avea
Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2022
gi-jane2, moderator
Nu am solicitat sa se anuleze poprirea,insa nu sunt de acord cu majorarea ei,de la 71 lei,la 200 lei,pt executorul existent din 2020,pe motiv ca s-a majorat pensia cu 91 lei!!! In plus,Casa de pensii mi-a mentionat faptul ca aceeasi 200 lei,s-au operat si pe luna aprilie,si s-au virat la executor! Am luat legatura cu executorul,acestia mi-au spus ca nu au incasat nimic! Suntem in luna martie,din data de 10 martie,eu am tot luat legatura cu Casa de Pensii si cu executorul,ca sa aflu abia ieri,ca deja s-au virat pentru 2 luni! Cum este posibil sa se vireze in avans,pentru luna urmatoare ?
Pur si simplu,nu inteleg! Consider ca este un abuz,o eroare din partea Casei de Pensii,dar acolo,te lupti cu morile de vant! Multumesc pentru atentia si rabdarea acordate,voi vedea ce se va intampla! Este complet gresita operarea efectuata de Casa de Pensii,dupa parerea mea !
Am inteles,doar ca asa cum am relatat,nu mi se pare corect sa majorezi cuantumul retinerii pentru acelasi executor, existent din anul 2020,de la 71 lei,la 200 lei,fara solicitarea acestuia,asa mi s-a explicat initial de la Casa de Pensii care a operat retinerea din proprie initiativa,pe motiv ca a crescut pensia,de la 906lei la 997 lei,adica cu 91 lei,in plus,se mai vireaza in luna martie,si pentru luna aprilie Consider ca este greseala Casei de Pensii,care oricum stie ca mai exista o poprire si pe contul bancar in care se vireaza pensia!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
faceti contestatie la executare in ce priveste cuantumul retinut.
vb cu executorul sa faca adresa la banca sa va libereze restul de pesniept ca retinerea nu poate opera de 2 ori.
Am vorbit cu executorul,acesta mi-a propus sa fac un angajament de plata cu suma pe care o pot plati lunar,ei o vor trimite mai departe la un recuperator foarte cunoscut,stiu ca nu ai voie sa treci denumirea,si va astepta raspunsul acestora!Toata povestea asta care treneaza din 2006,cand am avut o operatie f complicata la cap,plati au fost facute pana prin 2012,cand m-am imbolnavit din nou,iar recuperatorul solicita acum o suma mare,ca si cum nu as fi platit niciun ban! In fine,istoricul este mult prea lung;ce mi se propune acum,va dura 2-3 luni,timp in care Casa de Pensii,deja mi-a marit din proprie initiativa suma pt executor,si a virat pentru acesta luna martie,plus luna aprilie !
De o saptamana stau in telefoane,si se pare ca nu exista solutie,decat cea cu angajamentul,iar daca accept,pana la rezolvare,voi buna de plata cu suma lunara de 200lei,pe care o vireaza direct Casa de Pensii!
Multumesc pentru atentie,nu stiu ce se va intampla mai departe!

Alte discuții în legătură

Poprire dubla pe o pensie de invaliditate stepimar stepimar Initial am avut o executare silita si intre timp fac un card de credit la Europe Credit Bank In momentul cand suma luata pe card era stinsa ma duc sa predau ... (vezi toată discuția)
Recalculare poprire pensie Pătruțescu Î Dan Î.I Pătruțescu Î Dan Î.I Am fost girant in 2007 la un imprumutat la o banca , care a platit ratele 3 ani fara intirziere, iar in 2010 a intocmit un act de imprumut sub semnatura ... (vezi toată discuția)
Angajatorul poate amana instituirea popririi salariale pana cand executorul trimite toate documentele stabilite prin lege znicolae9 znicolae9 Buna ziua , Suntem o mica firma recent infiintata ,care se confrunta cu o problema legata de instituirea unei popriri salariale. In fapt, am primit din ... (vezi toată discuția)