avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ...dreptul muncii .Buna ziua! Lucrez intr un ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

...dreptul muncii .Buna ziua! Lucrez intr un supermarket de cca6 ani si am un contract ...

Buna ziua! Lucrez intr un supermarket de cca6 ani si am un contract de munca colectiv.inafara faptului că volumul de munca este inuman pentru numărul de oameni,sau a imputatiilor ce ne au obligat să semnam pt lipsa inventare( tot din vina lor si a comenzilor prea mari) eu as dori tare mult sa stiu daca ma pot obliga sa vin la serviciu in cele 2 zile libere legale.in apropierea sărbătorilor,o luna intreaga nu ne da liber,ni le trec pe foaie la restanțe, apoi le arunca pur si simplu ...din motiv că nu au personal destul sa si faca treaba,,,,si in general nu respectă cele 2 zile libere legale.se apropie pastele si eu deja sunt epuizată, va rog sa ma ajutati! Nu mi cunosc drepturile de angajat,doar obligațiile!
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 18:27, 15 Martie 2022
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.

Puteti sesiza ITM-ul.
Va multumesc din suflet pentru raspuns!!!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puneți pe hârtie și trimiteți la ITM tot ce ați scris, cu date și detalii concrete. Sper să aveți noroc de o investigare serioasă a reclamației dvs. și inspectorii să respecte obligația de a nu divulga numele celui care a sesizat problemele. Specificați la finalul ei că rugați să nu comunice conducerii cine a făcut reclamația. Poate ajută asta.

E foarte important ca, atunci când vor veni inspectorii în control, să declarați adevărul. Măcar dvs., dacă restul colegilor nu vor avea curaj. Și căutați-vă de lucru în altă parte, ca vânzătoare cu atâta experiență cred că veți găsi destul de ușor. Vă distrugeți sănătatea.

Am găsit un model:

SESIZARE

DOMNULE INSPECTOR ȘEF,

Subsemnatul(a) ........................................... născut(a) la data de ....................... cu domiciliul în județul / sectorul ..................... localitatea ................................. strada ............................... nr. ......... bloc........... scara .......... etaj ........... apartament ............ nr. telefon fix................. nr. telefon mobil ............................... posesor al BI (CI) ....... seria...... nr .................. eliberat la data de .................. de către ...................................... CNP ................................ de profesie ...................................... angajat sau fost angajat din data de ..................... în funcția de ................................ la SC ................................ cu sediul în localitatea.................................. str ......................................... nr. ........... județul .................. nr. telefon .................. luând la cunoștință că inspectorii de muncă vor păstra confidențialitatea celor sesizate de mine în conformitate cu art. 18, alin. 1, lit. c din Legea nr. 108/1999 (republicată) pentru înființarea si organizarea Inspecției Muncii, și cunoscând că falsul în declarații este prevăzut și pedepsit de art. 326 Cod Penal cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă adresez o petiție prin care sesizez următoarele probleme:

.................................................

.................................................

.................................................

(se detaliază starea de fapt / problemele semnalate. De exemplu, neplata salariului de către angajator, munca nedeclarată - "la negru" și orice alte aspecte care țin de competențele ITM. A se vedea lista atribuțiilor specifice ale ITM de mai jos.)

Data

..........

Semnătura

..........


Detalii: [ link extern ]

Ultima modificare: Duminică, 13 Martie 2022
Emilika40, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc din suflet ,raspunsul dvs ma ajuta enorm de mult.va doresc tot binele din lume!!!
Cu plăcere, sper să vă fie de folos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarbatori legale AndreeaCamelia AndreeaCamelia Buna ziua! Este posibil ca angajatii unui call-center sa fie obligati sa lucreze in zilele de sarbatoare legala in Romania? Dar daca munca tine de back office? (vezi toată discuția)
Regulament de ordine interioara valivaru valivaru Poate angajatorul, sa oblige angajatii pe R.O.I. sa muncesca, sambata si dumineca adica {8 ore pe zi 5 zile pe saptamana liber 2 zile nu sambata si duminica} ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna CristinaManasturean CristinaManasturean Bună seara, Lucrez la o firma unde suntem doar două angajate,colega vrea să plece în concediu de odihna,eu ar trebui să lucrez o saptamana in fiecare ... (vezi toată discuția)